Focşani: Alimentarele sunt asaltate de maidanezii flămânzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii fără stăpân sunt un adevărat pericol pentru clienţii magazinelor
Câinii fără stăpân sunt un adevărat pericol pentru clienţii magazinelor

Peste 5.000 de câini fără stăpân umblă pe străzile municipiului, dând târcoale mai ales magazinelor. Patrupedele înfometate „patrulează" prin faţa alimentarelor, spre disperarea vânzătorilor care se plâng că de multe ori le alungă clienţii.

Flămânzi şi înfriguraţi, câinii comunitari au început să dea târcoale magazinelor alimentare, poate - poate vreun iubitor de animale se îndură să le arunce un colţ de pâine. Clienţii stau permanent cu frica în sân, mai ales că multe dintre patrupede sunt agresive şi nu se sfiesc să-şi arate colţii.

„Sunt foarte indignată că nu pot merge liniştită la cumpărături. Câte patru - cinci câini stau şi ne pândesc când ieşim din magazin, apoi imediat vin lângă sacoşă. Trebuie să le dau ceva de teamă să nu mă muşte", spune Manuela Dăuceanu.

În schimb, Aurel Mihai este de părere că animalele fără stăpân au făcut un obicei din a sta în faţa alimentarelor tocmai din vina celor care le dau de mâncare.

„Cei care au o pasiune pentru câini, să-i ia acasă şi să nu le mai dea de mâncare pe unde apucă. Eu consider că cea mai bună soluţie pentru a scăpa de câinii comunitari, care practic au ajuns să ne facă zilele amare este eutanasierea.", spune bărbatul.

Vânzătoarele, pro şi contra maidanezi

Dacă pentru unele vânzătoare câinii sunt o adevărată povară, mai ales că de multe ori le alungă clienţii, pentru altele sunt animale flămânde, care nu trebuie lăsate să moară.

„Când îi văd, nu mă pot abţine şi le mai dau de mâncare. De exemplu, o căţea are pui şi vine special aici ca să mănănce. Când sunt în haită, îi mai gonesc şi eu", spune Camelia Potlog.

Trei hingheri umblă zilnic prin oraş

Un echipaj din cadrul Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice acţionează zilnic în diferite cartiere din municipiu pentru a aduna o parte din câinii comunitari care, odată prinşi, sunt duşi la padocul din Goleşti. Municipalitatea cheltuieşte săptămânal 50 de lei pentru hrana unui singur animal care ajunge la adăpost.


Sute focşăneni, muşcaţi de câini

Aproximativ 530 de focşăneni au ajuns anul trecut la secţia de Contagioase după ce au fost muşcaţi de câini. Singura soluţie viabilă pentru diminuarea numărului de câini ar fi eutanasierea, care în Focşani a început să se aplice doar în cazul câinilor care sunt „găzduiţi" în padocul din Goleşti mai mult de şapte zile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite