Focşani: Ajutoarele de la UE nu mai au căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile din august şi din septembrie la ajutoarele alimentare comunitare acordate prin Cantina de Ajutor Social Focşani au rămas amintire. Astăzi, la depozitul de pe strada Alecu Sihleanu este aproape pustiu, deşi mai puţin de jumătate de beneficiari, respectiv 4.000, şi-au ridicat „raţia" de alimente.

Este vorba despre 14 Kg de făină, 1 kg de zahăr, 3,6 kg de paste, 1,3 kg de biscuiţi, şapte kilograme de mălai şi un kg de lapte praf. Acest din urmă produs este singurul care nu a ajuns în stoc, fiind aşteptat să sosească cel mai probabil la începutul lunii noiembrie.

„Deşi avem deschis de la ora 11.00 până la 15.00 de luni până joi, în această perioadă vin puţine persoane să-şi ridice alimentele. Nu ne mai confruntăm cu situaţia din septembrie, când era bătaie pe alimente", ne spune Maricel Grădinaru, responsabilul cu împărţirea ajutoarelor.

Handicapul, pe primul loc

În total, în Focşani pe listele de ajutoare figurează 8.264 de beneficiari. Dintre aceştia, 1.511 sunt pensionari, 393 beneficiari de venit minim garantat, 1.635 şomeri, iar 60% din totalul beneficiarilor, adică 4.725, sunt persoane cu handicap.

În această din urmă categorie s-a înscris şi Angelica Istrate, venită să ridice produsele în numele fetiţei sale, care are are certificat de handicap. „Fata mea a avut un accident de maşină şi a rămas cu nişte sechele. Aceste ajutoare ne sunt de mare folos, având în vedere că nu am soţ şi suntem numai noi două. Eu lucrez ca îngrijitoare la o firmă privată", ne-a declarat Angelica Istrate.

Primăria face apel la cei în drept să se prezinte până la sfârşitul anului să-şi ridice produsele, pentru a nu rămâne ca anul trecut cu alimentele pe stoc.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite