Focşani: Administratorul unui magazin de etnobotanice este cercetat pentru că a vândut canabis la liber, chiar de la tejghea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pliculeţele erau comercializate la liber.
Pliculeţele erau comercializate la liber.

Omul comercializa droguri de risc in pliculeţe, la vedere pe raft, pe post de substanţe etnobotanice permise pe piaţă până acum câteva zile.

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţiii Organizate şi Antidrog (SCCOA) au întocmit de curând un dosar penal pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc pe numele administratorului unui magazin de substanţe etnobotanice din Focşani, Cristian Mihăilă. Tânărul are 23 de ani şi este din Galaţi.

Acesta vindea la liber, pur şi simplu pe tejgheaua magazinului, pliculeţe cu substanţe etnobotanice ce conţineau cantităţi semnificative de canabis. Magazinul se află pe strada Anghel Saligny din Focşani. Organele de control au deschis un dosar penal şi pe numele vânzătorului, un tânăr de 20 de ani din Focşani.

Sub denumirea de „Level white", produsele erau comercializate cu câteva sute de lei fără nici o oprelişte întrucât, până în urmă cu câteva zile, comerţul de substanţe etnobotanie era permis de lege pe piaţa românească. „Erau nişte pliculeţe cu substanţe etnobotanice. Ofiţerii au prelevat probe din 20 de produse şi le-au trimis la laborator. Pe nouă februarie au venit rezulatele iar la unul dintre pliculeţe testul a ieşit pozitiv pentru canabis. Magazinul este deja închis întrucât a apărut această lege care interzice comercializarea etnobotanicelor şi nu am mai putut ridica nimic din restul pliculeţelor pe care le avea în magazin", ne-a declarat şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Vrancea, comisar Costel Manea.

Administratorului de magazin i s-a pus poprire pe un cont bancar de 8.000 de lei pe perioada derulării cercetărilor.

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au efectuat un control în aceste zile la toate cele cinci magazine de substanţe etnobotanice din judeţ pentru a verifica dacă au fost închise o dată cu publicarea legii ce interzice comercializarea acestora în Monitorul Oficial.În timpul controlului, ofiţerii SCCOA au constatat că toate magazinele erau închise trei dintre acestea fiind deja golite de substanţele interzise.

Numai în ultimul an, în judeţul Vrancea, sute de tineri au ajuns la spital cu intoxicaţii stomacale severe după ce au consumat substanţe etnobotanice iar un adolescent de 17 ani din Bucureşti a murit în urma unei supradoze.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite