Focşani: 50 de şoferi au fost traşi pe dreapta pe E 85 din cauza restricţiilor pentru traficul greu impuse de IGPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost îndrumaţi de poliţişti în parcări pe marginea drumului European, în preajma restaurantelor şi a benzinăriilor.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a decis în această după - amiază să restricţioneze traficul greu pe drumul European 85 pe raza a trei judeţe printre care şi Vrancea.

Astfel şoferii ce conduc maşini a căror greutate este mai mare de 3,5 tone sunt traşi pe dreapta şi îndrumaţi de poliţişti în parcări în fiinţate pe marginea drumului European, în preajma restaurantelor şi benzinăriilor pentru ca aceştia să îşi poată procura ceai cald. Până acum, pe raza judeţului Vrancea, staţionează peste 50 de camioane şi TIR-uri însă nu se ştie cât timp se va menţine restricţia. Din păcate nu există şi locuri de cazare pentru şoferi.

"Nu ştim pentru cât timp îi vom ţine pe loc pe aceşti şoferi dar au înţeles toţi. Măsura a fost luată pentru că se circulă foarte greu în Buzău. Au fost şi accidente acolo. Un camion s-a răstzurnat dimineaţă pe carosabil şi a blocat ceva timp traficul.

Noi am vorbit şi cu cei de la drumuri să deszăpezească şi parcările din preajma restaurantelor şi a benzinăriilor pentru a putea să băgăm aceste maşini de mare tonaj pe perioada în care trebuie să staţioneze", ne-a declarat subcomisarul Cătălin Candea de la Serviciul Judeţean de Poliţie Rutieră Vrancea.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Vrancea, comisarul şef Gheorghe Viorel restricţia pentru traficul greu pe E 85 este valabilă până la ora 23.00.

În Vrancea traficul este în continuare închis pe DN 23 B între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti iar pe DN 2 N către comuna Sihlea se circulă cu dificultate. Porţiunea de drum ce creează probleme din cauza sulurilor de zăpadă formate de vânt este între satele Bogza şi Caiata.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite