Focşani: 48 de vrânceni au învins taxa de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la instituirea obligativităţii plăţii taxei speciale de poluare pentru autovehicule, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea s-a confruntat cu numeroase litigii de contestare a acestui bir pe maşină.

Nu puţini au fost cei care s-au înarmat cu răbdare pentru a demonstra că taxa este discriminatorie şi au dat statul român în judecată.

Citiţi şi: Un tir încărcat cu îngrăşământ a intrat în coliziune cu un alt tir pe E 85 în această seară

Cei mai mulţi dintre ei nu au avut ce regreta, pentru că în instanţă au avut câştig de cauză.

Din cei 66 de vrânceni care au mers la judecată şi au cerut restituirea sumelor achitate pentru înmatricularea maşinii, 56 au primit deja soluţii irevocabile, cele mai multe cazuri, 48, fiind câştigante de petenţi, alte zece dosare fiind în continuare pe rol.

Cei mai mulţi şi-au luat şi banii înapoi

La 80% dintre şoferii vrânceni care au primit soluţii favorabile, Direcţia de Finanţe Vrancea a înapoiat deja suma de 192.217 lei, dintr-un total de plată de 252.542 lei.

"Este discutabil ceea ce s-a întâmplat. Şoferii au plătit întâi taxa de înmatriculare, apoi au dat în judecată statul, solicitând restituirea ei. Din câte m-am informat, în cele mai multe dintre soluţiile date de instanţe s-a susţinut că taxa este contrară normativelor comunitare. Aceşti oameni care s-au judecat pentru taxa de poluare au acum maşinile înmatriculate fără să plătească niciun ban", ne-a precizat Constantin Grigorică, director coordonator adjunct la Direcţia de Finanţe Vrancea.

Anul trecut au intrat în vistieria statului peste nouă milioane de lei în contul taxei de înmatriculare plătită de şoferii vrânceni, în condiţiile în care la începutul lui 2009 această taxă s-a triplat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite