Focşani: 3.000 de oameni sunt izolaţi de lume iar două drumuri au fost închise din cauza ninsorii.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce autorităţile dau asigurări că nici un drum nu e blocat, localnicii din satele Bogza şi Voetin, comuna Sihlea au rămas izolaţi după ce drumul judeţean 202 E şi DN 2 N au fost blocate de troienele de zăpadă. Traficul se desfăşoară în continuare pe un singur fir pe drumul naţional 23 B, între localităţile Măicăneşti și Ciorăşti.

UPDATE: Drumul naţional 23 B este închis circulaţiei rutiere între localităţile Măicăneşti - Ciorăşti din cauza troienelor de zăpadă ce se depun în continuu pe carosabil odată cu rafalele de vânt. Şi pe E 85 există restricţii. Au fost instalate filtre de poliţişti la limita cu județul Buzău, unde şoferii sunt sfătuiţi să se întoarcă din drum dacă merg spre Râmnicu Sărat întrucât drumul european este închis de la Râmnicu Sărat până la graniţa cu judeţul Ialomiţa.

În timp ce autorităţile se bat cu pumnii în piept susţinând că nici un drum din judeţ nu este blocat din cauza ninsorii, 3.000 de oameni sunt izolaţi de restul lumii după ce două drumuri au fost acoperite de troiene de zăpadă.

Este vorba de drumul naţional 2N unde circulaţia rutieră este blocată din cauza mormanelor de omăt formate de rafalele de vânt între localităţile Dumbrăveni și Bogza, comuna Sihlea. Şi drumul judeţean 202 E, Sihlea - Voetin este închis, cei 3.000 de localnici din satele Bogza şi Voetin fiind izolaţi întrucât nu au altă cale de acces către centrul comunei.

Autorităţile nici nu se mai sinchisesc să deszăpezească întrucât vântul aşează zăpada la loc.„Nici nu are rost să deszăpezim pentru că vântul blochează imediat drumul cu zăpadă. Nici nu apuci bine să treci cu lama că mormanele de zăpadă se aşează iar. Oamenii sunt obişnuiţi cu astfel de situaţii. S-au aprovizionat cu pâine. Probleme vor fi dacă vom avea urgenţe medicale", ne-a declarat primarul comunei Sihlea, Ene Stoica.

La prima ninsoare, în luna decembrie, o gravidă din Voetin a născut acasă asistată de soţ şi de un medic prin telefon iar alta a fost transportată la spital cu tab cu șenile de armată din cauza drumurilor înzăpezite.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cu cod portocaliu pentru ninsoare şi viscol şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 7 februarie ora 12.00 - 8 februarie ora 20.00.

Şi pe drumul naţional 23 B circulaţia se desfăşoară pe un singur fir între localităţile Măicăneşti și Ciorăşti, din cauza pâlcurilor de zăpadă formate de vântul puternic.

Medicii de la Ambulanţă au transportat la spital preventiv azi - noapte 30 de bolnavi ce erau programaţi în aceste zile la dializă, întrucât s-au temut că drumurile vor fi înzăpezite astăzi.

15 pacienţi au refuzat să vină cu ambulanţa la spital preferând să se deplaseze cu propriile autoturisme.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor întâlni peste câteva minute pentru a stabili dacă vor suspenda cursurile mâine în unităţile şcolare în localitățile în care drumurile ar putea deveni inaccesibile din cauza ninsorii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite