Focşani: 1.500 de patroni nu au plătit impozitul forfetar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 25 ianuarie a expirat termenul limită până la care agenţii economici aveau obligaţia de a plăti impozitul forfetar pe anul 2009. Deşi aveau această sarcină de plată peste 5.500 de firme din Vrancea, mulţi dintre patroni, respectiv 1500, nu au reuşit să se descurce pentru a se achita de obligaţia către stat.

Dintr-un total de 5,6 milioane de lei pe care Direcţia de Finanţe Publice Vrancea avea sarcina să le încaseze de la plătitorii de impozit forfetar, la vistieria statului s-a colectat până acum suma de 4,4 milioane de lei.

Chiar dacă de la 1 ianuarie, pentru marea majoritate a microîntreprinderilor se va trece la un alt sistem de impozitare, finanţiştii spun că vor face tot posibilul să recupereze banii datoraţi de firmele care nu au plătit impozitul forfetar.

"Este o obligaţie în evidenţele fiscale şi agenţii economici vor fi obligaţi să plătească. Procedăm ca la orice datorie, putându-se ajunge la executare silită", ne-a precizat Constantin Grigorică, directorul coordonator al DGFP Vrancea.

Impozit pe profit în loc de forfetar

De menţionat că acei contribuabili care până la 31 decembrie 2009 au plătit impozit pe venitul microîntreprinderilor vor achita, începând din această lună, impozit pe profit. Măsura nu este văzută cu ochi buni de patroni.

"Nu mai e forfetar, e impozit pe profit. Statul se înşeală că va colecta mai mulţi bani la buget. Cei mai mulţi patroni s-au descurcat când plăteau impozit pe venit de 3% şi atunci i-a mers bine şi statului", spune Ion Roman, patron şi preşedinte al patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii-Filiala Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite