Focşani: „Şcoala de după şcoală” îi scapă de lecţii pe părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala „Ion Basgan" au început deja înscrierile în cele două clase incluse în Programul „After school". În cadrul acestuia, elevii îşi pregătesc lecţiile sub supravegherea cadrelor didactice, având oportunitatea de a participa la diferite activităţi opţionale.

Sistemul educaţional „Şcoala de după şcoală" a fost introdus şi la Focşani. Şcoala Generală „Ion Basgan" a venit cu propunerea de a include în program doar elevi de clasa întâi, punând la bătaie cincizeci de locuri.

Această variantă de studiu este preferată în special de părinţii foarte ocupaţi care nu au timpul necesar pentru a-şi ajuta copiii la lecţii.

„Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că atât eu, cât şi soţul meu lucrăm foarte mult şi, de cele mai multe ori, ajungem acasă la ore târzii. Mi-am înscris deja copilul în una dintre clasele cu program prelungit şi stau liniştită ştiind că va fi ajutat la teme şi va învăţa multe lucruri noi", spune Violeta Ion.

Elevii vor primi o masă caldă

Pe lângă pregătirea temelor sub supravegherea cadrelor didactice, elevii vor participa la diferite activităţi completare, cum ar fi cursuri de limbi străine, de utilizare a calculatoarelor, de dans sau jocuri interactive menite să le dezvolte aptitudinile şi imaginaţia. De asemenea, copiii vor servi masa de prânz la şcoală, într-o sală de mese special amenajată, mâncarea fiind livrată de o firmă de catering.

„Acest program asigură organizarea eficientă a activităţilor elevilor de clasa întâi, după orele de şcoală şi oferă un mediu social în care elevii să poată relaţiona dezinvolt cu alţi elevi şi cu persoane adulte", declară Tiberiu Dima, director al Şcolii „Ion Basgan".

Personal specializat

Cadrele didactice care se vor ocupa de cele două clase cu program prelungit au pregătire de specialitate în domeniu, o parte dintre ei fiind metodişti şi formatori.

Până în prezent, peste jumătate din totalul celor cincizeci de locuri au fost ocupate, directorul unităţii având de gând să suplimenteze numărul acestora cu încă zece.

Există şi clase „mozaic"

Încă de anul trecut, câteva unităţi din oraş au pus în practică programul „Şcoala de după şcoală", formând clase „mozaic", unde elevi din mai multe clase de gimnaziu se adună şi îşi fac temele pentru a doua zi. De asemenea, programul „Step by Step" va fi înlocuit cu noul sistem educaţional, începând cu acest an şcolar.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite