Focşani / Portret: Sorina Neacşu este fotomodelul de la agenţia de telefonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A păşit în lumea modei la 12 ani, a reprezentat România la Miss Tourism Internaţional unde a câştigat marele premiu şi speră să se lanseze pe piaţa marketingului.

Sorina Neacşu este studentă în anul doi la Facultatea de Marketing în Bucureşti, lucrează ca agent la o companie de telefonie mobilă şi are premii importante în lumea fashion-ului.


Şi-a făcut primul book profesionist când avea 12 ani întrucât s-a simţit atrasă de modeling. A participat la diverse concursuri de Miss începând din clasa a IX-a. Printre acestea se numără Miss Boboc la Colegiul "Edmond Nicolau" în 2005, Miss Club Extrem dar şi la diverse prezentări la casa de modă Magic Woman din Focşani dar şi la Bucharest Fashion Week.


Cea mai mare reuşită în materie de modeling este marele premiu pe care l-a câştigat la concursul "Miss Tourism Metropolitan Internaţional" la care a reprezentat România în faţa concurentelor din 44 de ţări.


"A fost o mare surpriză pentru mine faptul că am câştigat pentru că mă dusesem acolo în Malaysia să capăt experienţă, să mă distrez. Ştiam că sunt foarte multe fotomodele profesioniste şi nu credeam că am şanse să câştig. M-am bucurat când am fost aleasă în ţară. Oricum a fost o experienţă unică pentru mine", mărturiseşte Sorina.
Sorina Neacşu preferă latura de fotomodel în modeling şi ocoleşte job-ul de manechin.


"Prefer fotomodel decât manechin pentru că nu am de gând să slăbesc încă 20 de kg ca să defilez pe podium. Oricum nu este vina agenţiilor de modeling pentru manechinele anorexice. Unele dintre ele chiar şi-au pierdut viaţa însă este vina lor pentru că nu le obligă nimeni să facă acest lucru", este de părere Sorina.


Pentru o perioadă, Sorina a renunţat la modeling în favoarea studiilor însă acum şi-a reluat activitatea în fashion şi speră să facă salturi importante.
"Am început cu o nouă agenţie de modeling. Oricum va rămâne o mare pasiune a mea şi seper să ajung pe marile podiumuri ale lumii. Dar în paralel voi încerca să lucrez şi în domeniul în care studies la facultate, în marketing", mai spune focşăneanca.


Preferinţe de top
Pretenţioasă şi ambiţioasă, Sorina Neacşu are câteva topmodele cărora le urmăreşte evoluţia.
"Din România îmi place foarte mult Catrinel Menghia. Mi se pare perfectă! Iar pe plan internaţional, m-a impresioant foarte mult Heidi Klum pentru felul în care se întreţine. Are patru copii şi arată extraordinar. Îmi plac şi Claudia Shiffer, care este deja un etalon în domeniu, dar şi Alessandra Ambrosio care a urcat pe scenă la două luni după ce a născut", ne-a spus Sorina.


Cât despre lumea modei în Focşani, Sorina este de părere că a evoluat foarte mult. "Focşani este un oraş în care chiar au loc acţiuni de domeniul fashion. Întotdeauna femeile au fost cochete şi este important că produsele designerilor de aici ajung la prezentările de pe marile podiumuri cum ar fi cele de la Paris. Este o rampă de lansare", spune fotomodelul.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce planuri de viitor ai?
Aş vrea să îmbin marketingul pe care il studiez la facultate cu pasiunea mea pentru modeling. De exemplu, m-ar tenta să devin imaginea unei companii. Am avut o ofertă însă am fost nevoită să o refuz pentru că eram în perioada examenului de bacalaureat şi trebuia să mă concentrez pe şcoală.


Ce şanse are un model în România?
Din păcate, unele agenţii nu îţi oferă prea multe şanse. Sunt multe fotomodele bune care rămân în umbră şi este greu să reuşeşti. Să spargi aceste bariere. Dar se poate, nu este imposibil. Se ştie că sunt multe modele din România care au reuşit.


Ce-i place:
Îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii, este refugiul pe care îl aleg de fiecare dată când vreau sa mă deconectey de activităţile zilnice. Îmi place să mă dezvolt în materie de fashion. Îmi place înotul, practice de asemenea cu multă plăcere şi voleiul.


Ce nu-i place:
Nu îmi plac persoanele făţarnice, ipocrite. Eu iubesc animalele şi nu îmi plac persoanele care consideră că acestea trebuie să fie batjocorite doar pentru faptul că nu vorbesc. Animalele sunt fidele şi inteligente.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite