PORTRET / George Ignat - Sportivul preocupat de viaţa spirituală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost sportiv de performanţă, a cochetat cu teatrul în cadrul Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni, în prezent fiind interesat de religie şi spiritualitate.

Până la vârsta de zece ani, George Ignat a copilărit în municipiul Oneşti, dedicându-şi cea mai parte a timpului practicării sportului de performanţă. Membru al clubului de karate „Sakura", a reuşit să obţină centura portocalie, calificându-se şi la două dintre ediţiile Campionatului Naţional.

„La Hunedoara am luat medalia de aur alături de echipă la secţiunea kata şi medalia de bronz la individual. Tot aur am luat şi la campionatul desfăşurat la Piatra Neamţ. A fost un sport pe care l-am practicat cu mare plăcere, dar la care din păcate a trebuit să renunţ odată cu mutarea în judeţul Vrancea, mai exact la Păuneşti", mărturiseşte tânărul.

Elev cu rezultate bune, George şi-a reluat pasiunea pentru activităţile extraşcolare abia odată cu înscrierea la Liceul Pedagogic „Spiru Haret" din Focşani, acolo unde este elev în clasa a XI-a. S-a alăturat echipei de handbal a unităţii, participând şi la o serie de competiţii locale, fiind cooptat şi în corul „Mica Pastorala", dirijat de maestrul Dumitru Săndulachi. Atras de teatru, a jucat alături de colegii săi, în piesa „Frumoasele Sabine", regizată de Claudiu Nistor şi pusă în scenă în cadrul Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni - ediţia 2009, prestaţia lor fiind premiată cu marele trofeu. De asemenea, a făcut parte şi din distribuţia piesei „Sperietoarea", în regia actriţei Olimpia Săpunaru. „Prin intermediul teatrului am învăţat să relaţionez mai bine cu oamenii, să descopăr alte idei şi mentalităţi. În acelaşi timp, am învăţat mai multe din punct de vedere artistic şi al decorului sofisticat. Pentru mine, teatrul reprezintă o îmbinare între seriozitate şi relaxare, bunădispoziţie", mai spune liceeanul.

Atras de spiritualitate
Fire religioasă, George Ignat acordă o atenţie specială laturii spirituale, preferând să urmeze dogmele bisericeşti.
„Sunt mai puţin interesat de lumea materială, care consider că e efemeră şi chiar haotică. Îmi place să cred că există o continuitate dincolo de această viaţă. De altfel, în acest moment toate activităţile mele sunt legate de şcoală şi Biserică, pe care o văd ca pe o oază de linişte sufletească".
Impulsul pentru aprofundarea spiritualităţii i-a fost dat lui George şi de operele marelui poet Mihai Eminescu. „Îmi place foarte mult unicitatea scrierilor sale, dar şi faptul că a reuşit să-şi expună toată opera printr-o singură creaţie: Luceafărul. Nu în ultimul rând, temele abordate sunt de o profunzime aparte", conchide tânărul.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce proiecte de viitor ai?
Aş vrea să urmez Facultate de Medicină şi să ajung oftalmolog. De fapt, este şi o dorinţă, dar şi un ţel deja împlinit. De asemenea, mi-ar plăcea să urmez o Şcoală Monahală din ţară sau poate chiar de la Muntele Athos, gândindu-mă ca pe viitor să fac parte din clerul unei mănăstiri.

Crezi că tinerii de azi sunt dependenţi de lumea materială în defavoarea preocupărilor spirituale?
În ziua de astăzi, nu se mai respectă partea spirtuală, iar oamenii au din ce în ce mai puţină grijă de suflet. Cât despre tineri, aceştia nu mai sunt interesaţi de credinţă, decât atunci când se confruntă cu o problemă gravă.

Ce-i place
Cel mai mult îmi plac slujbele religioase şi vizitele la mănăstiri. Sunt pasionat de lectură şi îmi place să fiu cât mai informat. Vreau să învăţ câte ceva chiar şi din mersul pe stradă. De asemenea, îmi place să ascult şi să cânt muzică religioasă.

Ce nu-i place
Nu-mi plac certurile şi violenţa. În acelaşi timp, detest momentele în care nu mă pot controla, dar şi faptul că uneori sunt influenţat în mod negativ de către mass-media, chiar şi fără voia mea.


Profil
Născut. 25 aprilie 1993, Oneşti
Studii. Liceul Pedagogic „Spiru Haret" Focşani
Ocupaţie. Elev, clasa a XI-a
Familie. Un frate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite