Focşani: Bani de la buget pentru Catedrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, consilierii locali focşăneni vor avea pe masă un proiect de hotărâre privind aprobarea unui sprijin financiar Parohiei „Sf. Cuvioasa Parascheva", adică noii catedrale care se ridică în centrul oraşului, la intersecţia de la Ceasul Rău.

Sprijinul vizează alocarea de la buletul local a sumei de 1,061 milioane de lei, bani necesari continuării lucrărilor abandonate de câteva luni din lipsă de finaţare. Primarul Decebal Bacinschi spune că de fapt banii provin de la Consiliul Judeţean, în urma repartizării sumelor pe localităţi.


„Am avut o convenţie cu preşedintele Consiliului Judeţean ca banii repartizaţi municipiului Focşani să meargă la Catedrală. Avem nevoie de acceptul consilierilor şi banii vor ajunge la constructor pentru a lucra mai departe", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.


Directorul firmei care construieşte Catedrala Ortodoxă spune că în momentul de faţă în atelierele societăţii se lucrează la ansamblarea ultimei cupole metalice care va fi înălţată pe Catedrală. „Cu această finanţare vom reuşi să procurăm materialele mecesare pentru construcţia cupolei. Din calculele noastre, pentru finalizarea întregului obiectiv am mai avea nevoie de peste zece milioane de lei", ne-a precizat Mircea Momanu, directorul societăţii care execută lucrarea.

De menţionat că lucrările la Catedrala „Sf Parascheva" au debutat în urmă cu zece ani, până acum fiind cheltuiţi aproximativ cinci milioane de lei pentru ridicarea impozantei construcţii. În termenul de construcţie prevăzut în autorizaţie, data de finalizare a investiţiei era 2010.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite