Focşănenii vor îndura frigul în apartamente în continuare / ENET şi-a dublat datoriile către furnizorul de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz de France Suez a întrerupt furnizarea serviciilor către fabrica de căldură de câteva săptămâni, tocmai din cauza datoriilor. De atunci focşănenii primesc căldură la parametri reduşi întrucât compania ce produce agentul termic funcţionează pe păcură, iar stocurile sunt pe sfârşite

Situaţia ENET-ului nu pare să se remedieze. Datoria către furnizorul de gaz metan s-a dublat odată cu emiterea facturii pe luna ianuarie.

A ajuns la 12 milioane de lei. Compania funcţionează de mai bine de trei săptămâni pe păcură ceea ce nu asigură căldură în calorifere la parametri normali.

Stocul de păcură existent ajunge doar pentru zece zile. Conducerea companiei speră să achiziţioneze câteva tone de păcură din încasările zilnice.

"Am mai spus-o şi până acum. Atât timpcât preţul la gaz nu creşte, nu creşte nici preţul la căldură dar dacă populaţia nu plăteşte nu avem cum să ieşim din acest colaps. Cheia, rezolvarea este la populaţie, să plătească", a declarat directorul ENET SA Focşani, Valter Popescu.

Compania de termoficare a trecut deja la somarea asociaţiilor de proprietari cu datorii neachitate încă din luna noiembrie.

Este vorba de 30 % din totalul celor 20.000 de apartamente câte sunt branşate la sistem în oraş. Dacă nu îşi vor achita datoriile în cinci zile de la primirea somaţiei, acestea vor fi debranşate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite