Focşănenii renunţă la frigiderele stricate şi se aleg cu vouchere de 250 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului sunt din ce ce mai intersaţi să se debaraseze de echipamentele electrice şi electronice uzate. Frigiderele, maşinile de spălat şi calculatoarele sunt lucrurile la care se renunţă cel mai uşor, mai ales că focşănenii iau în schimbul acestora bonuri valorice cu valoare cuprinsă între 100 şi 250 de lei.

Centrele de colectare sunt pline de astfel de aparate vechi. Numai la "Marea debarasare" s-au strâns peste două tone şi jumătate de deşeuri electrice.

"Nu e nici mult, dar nici puţin. Uniunea Europeană vrea să adunăm de la populaţie în jur de patru kilograme de echipamente uzate pe cap de locuitor în fiecare an. Nu s-a reuşit tot timpul, dar de când a apărut acest voucher, oamenii renunţă mai repede la un lucru pe care îl au de mult timp în casă.


Acest bon valoric este folosit la majoritarea magazinelor de electrocasnice şi este o afacere bună pentru fiecare client"
, a recunsocut Dan Purdel, angajat la un centru de colectare.


S-au strâns peste 30 de tone


Laurenţiu Costin a adus la un centru de colectare a deşeurilor electrice uzate mai un frigider şi o maşină de splat. S-a ales cu două vouchere în valoare de 500 lei şi s-a arătat satisfăcut de afacerea făcută.

"Şi aşa mă încurcau prin casă. Ele sunt în stare destul de bună, dar sunt vechi şi în ultima vreme a trebuit să mai bag ceva bani în reparaţii. M-am decis să le dau şi mă duc acum să-mi iau altele noi. Trebuie să ne obişnuim ca cei din Occident, chiar dacă nu suntem la nivelul lor de salarizare. Românii ţin prea mult la lucrurile din casă şi fac o mare greşeală", spune Costin.
În acest an, s-au strâns de la populație peste 30 de tone de deșeuri electrice.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite