Focşănenii fără datorii la ENET tremură din cauza rău-platnicilor/ Vezi aici nemulţumirile locatarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Georgică Ciubuc i-au îngheţat mâinile pe calorifer
Lui Georgică Ciubuc i-au îngheţat mâinile pe calorifer

Apartamentele multor familii de focşăneni care nu au datorii la ENET au fost debranşate de la căldură şi apă caldă. Chiar dacă şi-au achitat conştiincios în fiecare lună facturile, mulţi focşăneni nu au scăpat de tăvălugul debranşărilor. Ei trebuie să suporte frigul pentru „vina" de a avea în bloc vecini cu datorii.

Reprezentanţii ENET nu au glumit când au anunţat că vor întrerupe furnizarea agentului temic pentru căldură şi apă caldă la blocurile cu datorii. Acţiunea de debranşare a început ieri în forţă, însă „victime colaterale" ale acestui ordin au căzut şi numeroase familii din Focşani care sunt la zi cu plata facturilor.

Acest lucru se întâmplă din cauză că imobilele supraetajate din municipiu nu sunt prevăzute cu acel sistem de distribuţie pe orizontală a agentului termic, care să permită debranşarea individuală de la reţea. Cum este şi firesc, locatarii fără datorii sunt nemulţumiţi de măsura extremă a ENET-ului.

„Pentru ce mi-au tăiat căldura în apartament, că nu am şi nici nu am avut vreun leuţ restanţă. Este incorect să fiu pus în acceeaşi oală cu cei care şi-au făcut un obicei din a nu plăti. Am cerut administratorului să ne întâlnim să discutăm situaţia aceasta, pentru că nu putem lăsa lucrurile aşa, în plin sezon rece", ne-a spus revoltat focşăneanul Georgică Ciubuc, care locuieşte în blocul nr. 6 de pe Bulevardul Independenţei.

Nu crede în lacrimi

Conducerea ENET spune că acţiunea de debranşare nu a fost îndreptată împotriva oamenilor, ci a asociaţiilor de proprietari care nu au înţeles că la fel ca celelalte utilităţi, şi serviciile de apă caldă şi căldură se plătesc.

image

„Echipele noastre au bătut din uşă în uşă şi datornicii nici nu au vrut să deschidă. Eu ce trebuia să fac? E adevărat, suferă şi oameni care nu au nicio vină, dar aşa e sistemul. Din fondul de rulment, asociaţiile de proprietari pot să-şi facă pe cheltuiala lor sistem de distribuţie pe orizontală şi atunci va fi debranşat doar cel cu datorii", rămâne neclint pe poziţie Valter Popescu.

Acesta ameninţă că chiar dacă GDF Suez va relua furnizarea gazelor în municipiu blocurile debranşate în prezent nu vor fi realimentate cu căldură şi apă caldă.
Preşedinta Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Vrancea, Violeta Balica, spune gestul ENET de a-i debranşa de la reţea şi pe oamenii conştiincioşi nu este tocmai în regulă.

„Noi vom merge la negocieri cu conducerea ENET pentru a explica această situaţie deloc plăcută. Trebuie căutat o cale legală de a putea intra doar în apartamentele datornicilor pentru a-i debranşa, i-ar acest lucru o putem face noi, asociaţiile de proprietari. Dar pentru asta trebuie să ne documentăm foarte bine, pentru a nu risca să fim daţi în judecată că am intrat în casele oamenilor", explică Violeta Balica.

500 de focşăneni s-au debranşat singuri

De la începutul anului, societatea de termoficare ENET a dat 500 de aprobări pentru focşănenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat al oraşului. Majoritatea celor care au cerut întreruperea serviciilor ENET au motivat că vor să-şi instaleze microcentrale termice de apartament.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite