Focşănenii ajung mai degrabă la tribunal, decât la altar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărăcia şi distanţa au distrus sute de căsnicii în Focşani
Sărăcia şi distanţa au distrus sute de căsnicii în Focşani

Anul trecut, tot mai puţine cupluri din Focşani au decis să-şi pună pe cap pirostriile, semn că recesiunea economică i-a determinat să-şi amâne decizia. Aşa se face că faţă de anul 2008, numărul căsătoriilor a scăzut cu 10%, în vreme ce divorţurile au crescut, aproximativ, cu acelaşi procent.

Potrivit Corneliei Dumitriu, funcţionar la Serviciul de Stare Civilă Focşani, în municipiu au fost oficiate anul trecut 614 căsătorii, în scădere cu 63 faţă de 2008, în timp ce tot anul 2009 au fost desfăcute 277 de căsătorii, în comparaţie cu 252 în anul anterior.

Avocaţii spun că principalele cauze care duc la separarea cuplurilor au drept motive problemele financiare, plecarea în străinătate a unuia dintre soţi sau chiar violenţa fizică.

Sărăcia distruge fericirea

„Categoric, cele mai multe discuţii pleacă de la bani. Trăim nişte vremuri mai complicate din punct de vedere economic, lucru care îi determină pe unii soţi să renunţe să lupte împreună, fugind de responsabilitate, în special bărbaţii. De asemenea, distanţa care-i separă pe unii soţi, în condiţiile în care unul dintre ei lucrează în străinătate, duce la suspiciuni în familia respectivă, uneori întemeiate, care se lasă cu adulter şi în final cei doi ajung să se despartă", ne-a declarat un avocat specializat în divorţuri din Vrancea.

Acest lucru a făcut ca şi natalitatea să aibă de suferit în 2009, în Focşani născându-se 2.767 de copii, cu o sută mai puţin decât în 2008.

Şi dacă s-au născut mai puţin copii, nu acelaşi lucru se poate spune şi în cazul deceselor, acestea contribuind negativ la sporul natural al oraşului. Astfel, în anul 2009 s-au înregistrat în Focşani 1079 de decese, faţă de 1036 cu un an în urmă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite