Focşănenii îşi pot parca maşinile ilegal!/Primăria nu a reuşit nici acum să îşi facă serviciu propriu de ridicat autoturismele lăsate la voia întâmplării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din comuna Bisoca, aflată la graniţa dintre judeţele Buzău şi Vrancea, refuză să predea lăcaşul de cult. Edilii locali se bat în acte vechi de sute de ani pentru a păstra mănăstirea fiecare pe teritoriul lui. Momentan aceştia poartă discuţii la oficiile de cadastru.

Primăria Focşani s-a grăbit şi nu a mai reînnoit de la 1 martie contractul cu firma „Autoremorcări", care ridica maşinile parcate în zonele interzise din Focşani, sub motivaţia că îşi va crea până la această dată propriul serviciu care să continue activitatea.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat până acum şi este posibil ca întârzierea să fie de mai lungă durată, de cel puţin o lună, spun autorităţile, întrucât nici nu s-au început demersurile pentru achiziţionarea unei maşini de remorcat şi nici nu s-a identificat spaţiul în care vor fi depozitate maşinile care urmează să fie ridicate.
Atribuţii pe linie de circulaţie rutieră are acum şi proaspăt înfiinţata Poliţie Locală, ai cărei reprezentanţi spun că vor veghea totuşi ca acest gol lăsat pe segmentul de ridicări auto să nu se vadă foarte tare.

Poliţia Locală stă de veghe
„Am înţeles că de la 1 aprilie o să funcţioneze noul serviciu de ridicări auto, aşa că până atunci nu putem să facem foarte mare lucru. De la 1 martie noi funcţionăm cu 12 poliţişti locali pe segmentul de circulaţie rutieră şi vom avea în vedere dacă şoferii parchează ilegal în locuri în care sunt puse indicatoare sau dacă îşi pun maşinile pe spaţiul verde", ne-a declarat Gheorghe Ion, şeful Poliţiei Locale Focşani.

Potrivit acestuia, amenda pentru parcare ilegală în locurile unde există indicatoare este cuprinsă între 300 de lei şi 500 de lei. Anul trecut, în Focşani au fost ridicate aproximativ 1.500 de maşini, pentru care societatea „Autoremorcări" a încasat 450.000 de lei. Doar 20% din bani au ajuns în bugetul municipalităţii, fapt pentru care Primăria Focşani vrea să se ocupe de acest serviciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite