Focşani: Flotări în sala de clasă la Liceul de Muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Flotări în sala de clasă la Liceul de Muzică
Focşani: Flotări în sala de clasă la Liceul de Muzică

Ora de educaţie fizică începe în clasă, care pentru minute bune se transformă în vestiar.

Înaintea începerii orei de sport începe forfoteala din clase. Se schimbă mai întâi fetele, apoi băieţii. De aceea, ora de sport nu începe la ora fixă, asta pentru că e foarte greu ca în zece minute, atât cât ţine pauza, toţi elevii să se echipeze.

Profesoara de sport de la Liceul de Muzică şi Arte recunoaşte că este obligată să le dea cu cinci minute mai deveme drumul elelvilor pentru ca aceştia să se poată schimba pentru ora de curs care urmează.

Ana-Maria Feroiu, elevă în clasa a XII-a, spune că în cei patru ani de liceu nu a făcut o oră normală de educaţie fizică şi sport:
„Imaginaţi-vă cum e să dai proba de 50 metri, afară, la zero grade Celsius. Este ceva incredibil. Pentru că nu avem sală de sport a trebuit să ne înghesuim aici ca într-un ţarc. Nici igienic nu e, dar nu avem ce face Bine că mai am puţin şi termin studiile liceale”.

Spaţiul pe care îl au la dispoziţie permite doar să faci o încălzire normală, exerciţii de gimnastică la saltea. Singurul sport practicabil în clasă este tenisul de masă.
Cele 50 de minute destinate orei de curs nu sunt însă suficiente pentru ca toţii elevii din clasă să schimbe măcar o minge cu un partener la masa de ping-pong.

 Elevul Andrei Gârleanu şi-ar dori şi el o sală de sport adevărată, dar nu crede că până la terminarea studiilor va mai apuca să se atreneze în condiţii omeneşti:
„Noi jucăm numai vara, dar tot în condiţii improprii, astta pentru că terenul de afară este plini de gropi. Nu s-a mai pus o găleată de asfalt de 20 de ani”, spune Andrei.

La ţară e mai bine

Directoarea Liceului de Muzică şi Arte, Viorica Moldovianu, spune că în ciuda lipsei une săli de sport a achiziţionat materiale sportive de calitate:
”Suntem singura şcoală din Focşani care nu deţinem o sală de sport normală. Sunt multe şcoli de la ţară unde există condiţii mult mai bune ca ale noastre”.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite