Florinel Agafiţei îşi lansează cartea „Curierul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coperta cărţii "Curierul"
Coperta cărţii "Curierul"

Cartea, apărută la editura Zigotto, va fi prezentată joi, de la ora 17.00, în foaierul sediului central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu". Prezentarea cărţii va fi făcută de scriitorul Gabriel Funica.

Nuvela „Curierul" a obţinut premiul I la Concursul Naţional de Literatură "Agatha Grigorescu Bacovia" şi vine în continuarea preocupărilor autorului privind cercetarea în domeniul indianisticii.

Juriul a avut de ales între 300 de manuscrise trimise de scriitori din toată ţara. Preşedintele juriului la acest concurs a fost academicianul Eugen Simion.

"Curierul e o carte scrisă în amintirea lui Mircea Eliade şi a „Secretului doctorului Honigberger", dar rezultată din experienţa personală cu privire la farmacistul sas din Braşov şi tibetanologul Csoma Şandor din Covasna.
Scrierea a obţinut acest premiu din 300 de manuscrise, făcând parte din încercările personale, de-a lungul timpului, de a corija, verifica şi, eventual, confirma calitatea de scriitor; despre acest din urmă aspect se vor pronunţa, însă, întotdeauna, cititorii",
spune în prefaţa lucrării autorul, prof. dr. Florinel Agafiţei.

Profesor, doctor în istoria filosofiei, scriitorul Florinel Agafiţei este singurul vrâncean aplecat către studiul limbii, culturii şi civilizaţiei indiene.

Totodată, este deţinătorul unei impresionante biblioteci de indianistică, cărţi unicat în ţară.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite