Fiscul vrâncean se află într-o goană continuă după bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, finanţiştii au adus la bugetul de stat 22,43 milioane de lei, aproape dublu faţă de cât adunaseră în tot anul 2009. Numai în luna aprilie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a încasat 4,8 milioane de lei din executarea silită a datornicilor la stat.

Cele mai mari încasări au fost realizate în acest an în urma popririlor de conturi bancare, aproximativ cinci milioane lei. 4.000 de societăţi comerciale din cele 9.000 câte există în Vrancea sunt în imposibilitatea de a avea acces la sumele din conturi până nu-şi plătesc dările către stat.

Afaceriştii sunt sufocaţi

Fiscul rămâne ferm pe poziţie şi spune că toţi cei cu datorii la stat vor păţi la fel. Ion Roman, preşedintele IMM-urilor din Vrancea, consideră că "vânătoarea" celor de la Fisc nu este de bun augur pentru mediul de afaceri.

"Mediul de afaceri este tras în jos din cauza fiscalităţii. Multe firme au ajuns pe chituci. Au conturile blocate şi se află în imposibilitatea de a-şi mai desfşura activitatea. Dacă nu se iau măsuri imediate şi corecte, va fi exact ca o catastrofă pentru România. Finanţele nu ar trebui să ne execute imediat, mai ales pe cei care nu am avut probleme până acum pentru că ne blochează activitatea", susţine Roman.

Activitatea de executare silită pe luna aprilie a constat, printre altele, în emiterea a zeci de mii de somaţii de plată, după cum urmează: 18.834 la bugetul de stat în valoare de 33,58 milioane lei, 11.918 la bugetul asigurărilor sociale în valoare de 11,56 milioane lei, 10.927 la bugetul asigurărilor sociale de şomaj în valoare de 0,41 milioane lei, 11.013 la bugetul asigurărilor sociale de sănătate în valoare de 3,97 milioane lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite