Firmele vrâncene plătesc la finanţe de bunăvoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% din obligaţiile fiscale din partea societăţilor din Vrancea au fost plătite şi la timp şi fără somaţii

Obligaţiile fiscale ale agenţilor economici din Vrancea, încasate în primele trei luni ale acestui an au fost de peste 160 de milioane de lei. Ion Oprea, prefectul judeţului a apreciat că situaţia este îmbucurătoare şi de lăudat.

Cei mai mulţi bani au fost recuperaţi la timp iar firmele au plătit de bunăvoie. Planul de încasări pentru primul trimestru al acestui an a fost depăşit cu aproape 8 procente, ceea ce însemnă aproape 12 milioane de lei aduse în plus la buget.

Constantin Grigorică, directorul DGFP Focşani a precizat că, dintre banii recuperaţi în plus, cei mai mulţi sunt pentru bugetul de stat, în timp ce, sub valoarea stabilită s-au cifrat încasările la bugetul asigurărilor sociale de şomaj. Impozitul pe venit rămâne şi în acest an „grosul" încasărilor pentru bugetul de stat, în timp ce impozitul pe profit şi accizele se clasează la final.

Încasările sunt însă, comparativ cu anul trecut, puţin mai mici şi datorită faptului că mai mulţi agenţi economici au suspendat sau şi-au întrerupt activitatea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite