Firmele de transport marfă şi persoane, amendate de ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ITM vor continua controalele pe această linie
Inspectorii ITM vor continua controalele pe această linie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a desfăşurat o Campanie Naţională de verificare a angajatorilor care desfăşoară activităţi de transport rutier de marfă şi persoane, pe parcursul căreia a controlat 30 de fire cu un număr total de 588 de lucrători.

Ca urmare a deficienţelor constatate, 26 de societăţi au fost sancţionate contravenţional, fiind aplicate 39 de sancţiuni, din care 35 de avertismente şi 4 amenzi contravenţionale în valoare de 21.000 lei, iar un echipament de muncă necorespunzător a fost oprit din funcţionare.

Angajatorii amendaţi nu au realizat evaluarea riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, nu au întocmit planul de prevenire şi protecţie, nu au asigurat o supraveghere medicală adecvată şi nici echipamente individuale de protecţie sau nu au completat fişele postului pentru lucrători.

„Obiectivele campaniei au fost creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor acestora în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor şi verificarea utilizării fără pericol a echipamentelor de muncă destinate transportului de marfă şi persoane", precizează Eliza Botezatu, inspector şef al ITM Vrancea. Controalele pe această linie vor continua şi în următoarea perioadă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite