Finanţiştii vrânceni au recuperat în februarie 4,5 milioane de lei de la rău platnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii reprezintă diferenţe de impozite, taxe şi contribuţii la bugetul de stat

În luna februarie, finanţiştii vrânceni au efectuat 262 de controale la un număr de 252 de contribuabili, persoane juridice şi persoane fizice.

Controalele au vizat diminuarea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscal. În urma acestor verificări, a fost atrasă la bugetul consolidate al statului o sumă de peste 4500000 lei, 87% din aceşti bani reprezentând diferenţe de impozite, taxe şi contribuţii.

În timpul controlului s-au aplicat amenzi contravenţionale de 89000 de lei, în principal pentru declararea în mod eronat a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Tot în luna februarie s-au desfăşurat patru acţiuni de control inopinat, verificările urmărind respectarea obligaţiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, respectarea prevederilor legale în domeniul alimentaţiei publice şi barurilor.

Cu această ocazie au fost aplicate patru amenzi contravenţionale în valoare totală de 2,5 mii lei.

"Controalele inopinate se înscriu pe linia acţiunilor efectuate în vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite în centre comerciale en-gros, pieţe, târguri, cafenele, baruri, unităţi turistice şi de alimentaţie public", a precizat Gena Huţanu, purtător de cuvânt la DGFP Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite