Fetele fac legea pe terenul de fotbal/ Roberta, Ionica şi Valentina au absolvit Şcoala de Arbitraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fluieraşele" promit să nu facă rabat de la regulamentul de arbitraj, chiar dacă pe teren vor exista şi fotbalişti care le vor implora să nu le arate cartonaşul roşu.

Chiar dacă meciurile de fotbal sunt arbitrate cu precădere de bărbaţi, cu siguranţă că trebuie să fie deosebit de frumos când o femeie arbitru încearcă să stăpânească pe teren 22 de fotbalişti puşi pe fapte mari.

image

La acest statut aspiră şi trei adolescente din Focşani, care zilele trecute tocmai au trecut cu brio peste examenul de absolvire a Şcolii de Arbitri a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea (AJF), din toamnă ele urmând a fi „aruncate în arena cu lei".

Ele sunt Roberta Anghel, în vârstă de 16 ani, Ionica Bâznă, tot de 16 ani şi Valentina Tănase, cu un an mai mică, eleve la licee de prestigiu din oraş, dar şi sportive de performanţă.

image

Toate trei sunt atlete la Clubul „Unirea" din Focşani, medaliate cu aur la întrecerile naţionale şi fac parte din elita atletismului juvenil din ţara noastră.
Roberta este câştigătoare a tilurilor naţionale în probele de sărituri lungime, 60 metri plat şi medaliată cu bronz la triatlon, dar şi o elevă de excepţie la Colegiul Naţional „Unirea".

image

Performanţe notabile în atletism are şi Ionică Bâznă, elevă a Liceului cu Program Sportiv, iar Valentina Tănase, deasemenea eminentă la Colegiul „Unirea", este specialista numărul unu în proba de 80 de metri garduri.
Sunt antrenate la club de profesorul Ştefan Munteanu, cel care le-a convins în această primăvară să-şi încerce norocul şi spre arbitraj, fără însă a abandona atletismul.

La teorie, peste băieţi

„Îmi place să experimentez lucruri noi. Acum trei luni, domnul antrenor Munteanu, la sugestia preşedintelui AJF Vrancea, ne-a vorbit despre această posibilitate de a face şi arbitraj la fotbal, ceea ce ni s-a părut interesant. Ni s-a făcut cunoştinţă cu cei care se ocupă de probleme de arbitraj şi ne-am pus toate trei cu burta pe carte", ne spune Valentina Tănase, cea care a obţinut cea mai mare medie la examen dintre toţi colegii, 9.50.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani". Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite