Fetele din Mărăşeşti nu se vor gospodine, ci fotbaliste!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele jucătoare tratează antrenamentele cu seriozitate maximă
Tinerele jucătoare tratează antrenamentele cu seriozitate maximă

Vrancea 2010 este prima echipă de fotbal feminin din judeţ. Cei care au pus bazele noii echipe sunt Valerică Chitic, preşedintele clubului, ajutat de Paul Dragu, vicepreşedinte, Cristinel Samoilă, secretar şi Andrei Irimia, director sportiv.

Fotbalul este, prin excelenţă, un sport tipic masculin. Este dominat de bani, de orgolii, de interese economice. Când vine însă vorba de plăcerea de a juca, nu mai contează sexul celor care îl practică, aşa că, la Mărăşeşti, fetele au pus tocurile şi fustele în cui şi s-au apucat de treabă.

"Am fost captivat de dorinţa fetelor de a practica fotbalul din pasiune. Fetele sunt mai pasionale decât băieţii. De fiecare dată sunt nemulţumite când se termină antrenamentele. Nu întârzie niciodată. Evită faultările. Le place să practice "un fotbal curat"", îşi laudă echipa antrenorul Viorel Voicu.

Nu este o afacere

Echipa are o medie de vârstă de 25 de ani, cele mai multe dintre jucătoare aflându-se pentru prima dată pe un teren de fotbal.

"Majoritatea fetelor vin de la locul de muncă direct la antrenament. Ele mai fac şi naveta în alte oraşe unde găsesc de muncă, asta pentru că în Mărăşeşti nu prea ai unde să te angajezi. Pasiunea şi plăcerea lor sunt enorme", adaugă antrenorul Voicu.

Problemele echipei „Vrancea 2010" sunt cele ale tuturor echipelor de fotbal feminin din România: lipsa banilor şi a interesului pentru promovare.

"Fotbalul masculin nu mai este sport, a ajuns o afacere. În fotbalul feminin au început să investească ţările nordice. La noi este mult mai greu, nu vin sponsori, investitori, neavând nimic de câştigat", spune cu amărciune, antrenorul fetelor de la Mărăşeşti.

Cu toate acestea, vrâncencele ce pregătesc să debuteze în liga I. Fotbal Club Vrancea 2010 s-a constituit deja legal, a primit avizul favorabil din partea Ministerului Justiţiei şi aşteaptă certificatul de identitate sportivă de la Autoritatea Naţionala pentru Tineret şi Sport.

ECHIPA DE FETE VRANCEA 2010

Portari: Mioara Tuvene şi Aurica Dragu.
Jucătoare de câmp: Ionela Dobre, Viorica Ţugurlan, Mihaela Rusu, Larisa Croitoru, Ioana Chiparcă, Elena Simion, Doina Pătraşcu, Miruna Vasilache, Ana Vintilă, Maria Lambru, Viorela Prescorniţoiu, Ioana Lungu, Stela Pandele şi Maria Vornicu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite