Festivitate emoţionantă pentru absolvenţii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivitatea a fost precedată de un marş de la şcoală şi până la locul de desfăşurare, Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia".

Elevii claselor a XII-a, imbracati in robe si avand baloane albe si albastre, alaturi de conducerea Colegiului, diriginti, profesori si parinti, au mers pana la Ateneu scandand „Cuza, Cuza" , „ Cine e cu noi striga Cuza" sau „ Am fost, suntem, vom fi cei mai buni", in aplauzele trecatorilor.

Un moment plin de emotie au trait participantii in Piata Unirii unde, inainte de intrarea in Ateneu, elevii au dat drumul baloanelor colorate, de pe treptele monumentului Unirii, in ovatiile tuturor celor de fata, elevi, parinti, profesori sau simpli spectatori, ca un simbol al desprinderii de etapa liceului si al sperantei intr-un viitor plin de impliniri.

Festivitatea de absolvire a adunat, in sala Ateneului Popular, cei 172 de absolventi ai promotiei 2008-2012, parintii, dirigintii, profesorii si conducerea Colegiului National „Al.I.Cuza" Focsani si a fost deschisa de discursurile conducerii scolii.

Alina Maiereanu, directoarea Colegiului, a mentionat ca momentul absolvirii marcheaza incheierea unui palpitant capitol din viata a 172 de adolescenti din ciclul liceal.

Palpitant deoarece „de-a lungul celor 4 ani cat timp el s-a scris a inclus episoade emotionante poate chiar unice...intalnirea unor elevi foarte buni cu profesori deosebiti, experiente intelectuale, aventuri sentimentale, calatorii in tara si in afara, dar si, in fine, aprofundarea unor relatii cu familia, prietenii, colegii si profesorii".

De asemenea a mentionat faptul ca fiecare elev va primi o diploma „care certifica locul in care s-au format ca oameni, Colegiul National „Al.I.Cuza", timpul in care s-a petrecut 2008-2012 si calitatea pregatirii, de la buna la exceptional, cu alte cuvinte cuzista..."

Si din partea parintilor s-au adresat urari absolventilor si multumiri profesorilor pentru calitatea actului educational, mesajul fiind transmis de catre d-na inspectoare Svetlana Baciu, in calitate de parinte de aceasta data.

Pe scena au urcat apoi olimpicii, cei care au reprezentat Colegiul in cei patru ani de liceu, scena dovedindu-se neincapatoare si mai apoi dirigintii, care au inmanat fiecarui elev o diploma speciala, de absolvire.


Momentul festiv a fost incheiat de sefa de promotie, Groza Oana Cristiana, de la XII E care a predat simbolic cheia succesului elevei Nicu Alexandra, de la XI F. Gaudeamus a rasunat apoi in sala, cantat in cor de elevi, parinti si profesori.

Un alt mars, de data asta spre Colegiul National „Al.I.Cuza", a incheiat un capitol din viata unei noi generatii de absolventi.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite