Festivalul de la Jitia revine mâine după un an de absenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de oameni, iubitori de folclor si tradiţii, sunt aşteptaţi la acest sfârşit de săptămână să ia cu asalt Poiana Negari. Manifestarea tradiţională anuală care are loc în comuna Jitia a ajuns la ediţia a 44-a, fiind cel mai vechi festival din judeţ.

După ce în anul 2010, autorităţile locale din comuna Jitia au fost nevoite să renunţe pentru prima dată din 1966 încoace la organizarea Festivalului „Poiana Negari", din lipsă de fonduri, manifestarea tradiţională a jitienilor revine în forţă duminică, cu cea de-a 44-a ediţie.

Organizată de Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria Jitia şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, ediţia din acest an îşi propune să aducă în faţa publicului spectator formaţii folclorice de pe Valea Râmnicului, dar şi din alte bazine din judeţ.

„Participă ansamblurile tradiţionale de la Vintileasca, Chiojdeni, Dumiteşti, Jitia, dar şi de la Păuleşti, Bîrseşti şi Nistoreşti. Artiştii de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Ţara Vrancei" vor întreţine atmosfera. Festivalul îşi propune, ca principal obiectiv, cunoaşterea, promovarea şi valorificarea tezaurului etnofolcloric autentic vrâncean", ne-a precizat Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea.

Autorităţile locale din comuna Jitia spun că au făcut eforturi deosebite pentru a putea organiza în cele din urmă festivalul şi a păstra vie o tradiţie de 45 de ani a oamenilor de pe aceste meleaguri.

Află povestea completădin săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite