Festivalul „Focul Viu" alături de Mircea Vintilă şi David Neacşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vintilă este invitat special al festivalului
Mircea Vintilă este invitat special al festivalului

Cea de-a patra ediţie a festivalului va debuta în această seară, de la orele 18.00. Evenimentul din acest an va fi unul caritabil, fondurile strânse urmând să fie folosite pentru implementarea proiectului „Let's do it, Romania" în judeţul Vrancea.

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu" îi invită pe focşăneni în această seară, de la orele 18.00, la cea de-a treia ediţie a Festivalului cântecului de drumeţie şi artă fotografică, găzduit de Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia".

Invitat special al evenimentului este Mircea Vintilă, interpret de muzică folk cu o bogată activitate discografică şi concertistică. A lansat primul disc single, „Pământul deocamdată", alături de piesa „Mielul", în anul 1974, apoi au urmat alte albume de succes, printre cele mai recente numărându-se „Madama de pică", „Toţi într-o barcă" şi „Opere & Operete". De-a lungul timpului, a cântat alături de alţi prestigioşi artişti, precum Mircea Florian, Marcela Saftiuc sau Doru Stănculescu.

Focşănenii prezenţi la această ediţie a festivalului vor avea parte şi de un extraordinar show acustic, marca Iulia Em & Titus Constantin, care îmbină genurile folk, rock, blues şi jazz.

Surpriza ediţiei: David Neacşu

După ce anul trecut, spectatorii au avut oportunitatea de a afla poveştile şi peripeţiile alpiniştilor Crina Coco Popescu, tânăra în vârstă de 14 ani care a escaladat cel mai înalt vârf din lume, Ojos del Salado, din America de Sud şi a tatălui său, Ovidiu Popescu, acum focşănenii îl vor cunoaşte pe exploratorul român David Neacşu.

Alpinist de renume internaţional, Neacşu a participat la nu mai puţin de 28 de expediţii în mari masive, precum Mont Blanc din Alpi, Kilimanjaro din Africa sau Aconcagua din America de Sud, iar în 2003 a condus prima expediţie românească pe Everest.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului „Focul Viu" este una filantropică, toate fondurile fiind destinate implementării proiectului „Let's do it, Romania".

În Vrancea, marea curăţenie va avea loc pe data de 24 septembrie. Toţi cei care vor să asculte cea mai bună muzică şi să participe la înfrumuseţarea judeţului vor trebui să scoată din buzunare suma de 10 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite