Focşani: Vinuri alese la Festivalul Viei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşănenii se vor delecta şi anul acesta la Festivalul Viei şi Vinului „Bachus 2009” cu cele mai valoroase vinuri produse în ţara noastră. Societăţile care îşi expun vinurile de succes

Focşănenii se vor delecta şi anul acesta la Festivalul Viei şi Vinului „Bachus 2009” cu cele mai valoroase vinuri produse în ţara noastră. Societăţile care îşi expun vinurile de succes pe parcursul celor patru zile de festival şi-au luat în primire standurile şi îşi aşteaptă clienţii.

 Din cauza crizei, participarea din 2009 este mai slabă ca în alţi ani, fiind închiriate doar zece standuri de prezentare. Nu lipsesc însă de la manifestare numele grele din industria vinului, precum Jidvei, Murfatlar, Cotnari, Valea Călugărească, Veritas, Vinexport sau Vincon.


„Şarba”, vedeta Vrancei


Societatea de prestigiu a Vrancei, Vincon, s-a pregătit pentru sărbătoarea vinului cu o gamă selectă de licori ale lui Bachus medaliate la cele mai importante concursuri din lume. Potrivit directorului societăţii, Georgel Costache, în vitrine îşi vor găsi locul vinurile albe din gama „Beciul Domnesc”, cu soiurile Riesling, Fetească Albă şi Şarba.


Vedeta este Şarba, pentru că este unic în România. Soiul se găseşte numai la Odobeşti şi Coteşti şi se obţine din Tămâioasă Românescă şi Riesling. Este un vin vioi, care se pretează la orice eveniment şi aduce a aromă de trandafir.  Şarba este vinul viitorului în România”, şi-a lăudat marfa Georgel Costache.


Doritorii vor putea achiziţiona aceste vinuri la preţul de 12 lei/sticla.


La loc de cinste stau şi vinurile din soiurile roşii, precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră. Pe lângă vinurile consacrate, Vincon prezintă şi o colecţie de patru vinuri noi, din gama Levant, care vor costa 11 lei sticla. Pe lângă vinurile îmbuteliate, firma focşăneană aduce pentru focşăneni şi vin vărsat, dar şi must, care vor merge numai bine cu pastramă şi mititei.






Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite