Festin de Crăciun/ Sarmale şi tochitură pentru bolnavi, deţinuţi şi oamenii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii de la Spitalul Judeţean vor mânca bucate alese de sărbători
Pacienţii de la Spitalul Judeţean vor mânca bucate alese de sărbători

Cum masa de sărbători este moment de bucurie pentru toţi, nici cei care îşi petrec Crăciunul pe patul de spital sau în spatele gratiilor nu vor fi lipsiţi de bucatele tradiţionale.

Astfel, cei aproximativ 600 de bolnavi internaţi la Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon" se vor înfrupta din sărmăluţe în foi de varză cu mămăligă, tochitură şi portocale.

„Pacienţii care ţin regim nu vor putea consuma toate aceste feluri de mâncare, însă vom face şi ciorbă din carne de pui sau de vită şi supe", declară Vali Miron, director îngrijire.

Şi deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Focşani vor avea parte de un adevărat festin culinar în prima zi de Crăciun.

„Vom pregăti un meniu îmbunătăţit care conţine ciorbă de carne, sarmale şi plăcinte cu brânză la prânz, iar la cină un piure cu friptură", declară Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Nici oamenii străzii, „clienţi" ai Centrului de Adăpost Temporar, nu vor fi uitaţi în perioada sărbătorilor, reprezentanţii Crucii Roşii şi ai Primăriei oferindu-le o masă tradiţională în toate cele trei zile de Crăciun.

„Nu vor lipsi cârnaţii, friptura şi cozonacii. Pe perioada sărbătorilor, adăpostul este la dispoziţia lor zi şi noapte", declară Rodica Davidean, directorul Crucii Roşii, filiala Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite