Farmaciştii vrânceni semnează contractul cu CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmaciştii au renunţat la proteste..
Farmaciştii au renunţat la proteste..

Farmaciştii din Vrancea au luat decizia să semneze după eliminarea din contractul - cadru a două dintre articolele care îi nemulţumeau.

Este vorba despre obligaţia farmaciştilor de a lucra doar într-o singură unitate aflată în relaţie contractuală cu CAS şi de introducerea conceptul de farmacie de familie.

„Ar mai fi un singur punct care ne dezavantajează, legat de perioada de decontare, care este cea mai mare din Uniunea Europeană, respectiv 210 zile. Înainte de a semna contractul - cadru pe 2011 vom solicita achitarea datoriilor pe care Casa Judeţeană de Sănătate le are către unităţile farmaceutice", declară Fevronia Stoica, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Vrancea.


Reprezentanţii CAS Vrancea susţin că procesul de contractare cu farmaciştii se derulează în condiţii normale. „Au început să vină farmacişti dornici să semneze documentaţai adiţională. Nu am întâmpinat probleme în acest sens", declară Iustina Micu, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea.

Medicii încă protestează

Dacă farmaciştii sunt într-o oarecare măsură de acord cu prevederile noului contract - cadru, medicii de familie nu vor să semneze nici măcar actele adiţionale. În aceste condiţii, cel mai mult au de pacienţii care nu mai beneficiază de reţete gratuite şi compensate şi trebuie să plătească consultaţiile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite