Focşani: Farmaciile au măşti de protecţie din abundenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Farmaciile au măşti de protecţie din abundenţă
Focşani: Farmaciile au măşti de protecţie din abundenţă

Dacă directorii şcolilor se plâng că nu mai găsesc măşti de protecţie în farmacii, reprezentanţii acestor unităţi susţin că au achiziţionat stocuri întregi de produse necesare

Dacă directorii şcolilor se plâng că nu mai găsesc măşti de protecţie în farmacii, reprezentanţii acestor unităţi susţin că au achiziţionat stocuri întregi de produse necesare prevenirii epidemiei de gripă AH1N1.
„Am fost luaţi pe nepregătite în primele zile, când numărul solicitanţilor de măşti a fost mai mare în comparaţie cu stocurile noastre. Însă, nu s-a pus problema lipsei totale a acestor produse, deoarece le putem procura prin comandă în maxim o zi. Momentan avem pe stoc aproximativ 3.500 de măşti de protecţie”, a declarat Fevronia Stoica, preşedinta Colegiului Farmaciştilor.
   
Se cumpără cu zgârcenie

Cele mai multe solicitări de măşti vin din partea directorilor de şcoli care sunt obligaţi să ia toate măsurile de protecţie împotriva răspândirii virusului AH1N1.

Aceştia achiziţionează însă maxim o sută de măşti de protecţie, folosite doar de către elevii care prezintă afecţiuni respiratorii şi care, ulterior vor fi izolaţi în spaţii special amenajate.
„Am avut cereri din partea reprezentanţilor şcolilor încă din primele zile, însă niciun cadru didactic nu a cumpărat mai mult de 50 sau 60 de măşti”, declară Fevronia Stoica.

 Preţul măştilor variază în funcţie de calitate şi material. O mască simplă din hârtie costă între 50 de bani şi un leu, iar una specială, cu filtru ajunge şi la 15 lei.

Este indicat ca măştile de protecţie să fie purtate de focşănenii care, prin natura serviciului, intră în contact cu foarte multă lume, dar şi de cei care îşi petrec timpul în locuri foarte aglomerate sau în colectivităţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite