Fără cabluri pe stâlpii de iluminat public din Focşani/ Primăria vrea să coboare în subteran cablurile aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În cadrul proiectului de investiţii Piaţa Unirii s-a creat o reţea de canalizaţie de comunicaţii pentru ca în perimetrul pieţei să nu mai existe fire şi alte cabluri întinse.

Operatorii de telecomunicaţii din Focşani vor fi obligaţi să coboare în subteran cablurile aeriene de pe stâlpii de iluminat public.

„Având în vedere intenţia administraţiei locale de a reglementa instalarea tuturor reţelelor tehnico-edilitare în subteran, în conformitate cu recomandările Studiului de Soluţii pentru fundamentarea Planului Urbanistic General, solicităm tuturor operatorilor de reţele de comunicaţii (IT, CATV etc) să analizeze posibilitatea de a transfera în subteran tronsoanele de reţele pe care le administrează, în acelasi timp cu derularea lucrărilor de reabilitare a străzilor. Străzile cuprinse în etapa I a acestui proiect de reabilitare şi modernizare sunt: B-dul Independenţei, B-dul Unirii, B-dul Bucureşti şi străzile Bucegi, Constituţiei, Libertăţii, Simion Bărnuţiu, Dimitrie Cantemir, Mihail Kogălniceanu şi Mărăşeşti", se arată într-un comunicat al Primărie Focşani.

De asemenea, Primăria va taxa cu 0,5 lei/mp/lună, persoanele juridice autorizate care solicită utilizarea canalizaţiei subterane, pentru instalarea reţelelor de cablu TV, telefonie, internet.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite