„Fabricile de căldură” au primit bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de furnizare a agentului termic din municipiul Focşani dar şi din Panciu şi Odobeşti vor primi şapte milioane de lei pentru modernizarea instalaţiilor. Guvernul a aprobat finanţarea în cadrul programului „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort", urmând ca fondurile să ajungă în bugetul unităţilor de termoficare.

Pentru SC ENET SA Focşani au fost alocaţi 2,5 milioane de lei, bani destinaţi pentru reparaţii şi modernizări la reţeaua de distribuţie dar şi la punctele termice.

Furnizorul de căldură va mai primi însă încă 3,5 milioane de lei pentru compensarea creşterilor neprevizionate la preţurile combustibililor utilizaţi pentru producerea energiei termice corespunzătoare anului 2010.

Calorifere amorţite?

Aceşti bani vor fi folosiţi în mare parte pentru achitarea restanţelor ENET către GDF Suez Gaz, furnizorul de gaze naturale ce alimentează fabrica de căldură din Focşani. Suma nu va acoperi însă toate restanţele iar municipiul ar putea trece iarna doar pe păcură, ceea ce nu asigură căldură la parametrii normali.

„Avem restanţe către cei care ne furnizează gaz de nouă milioane de lei. Vom achita o parte din ele cu cei 3,5 milioane de lei dar nu ajung. Furnizorul de gaze a sistat serviciile către noi de ceva timp, sperăm să reuşim o reeşalonare ca ei să reia furnizarea gazelor dar nu ştim încă cum se va rezolva", ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET SA Focşani.

Dacă la furnizorul de agent termic din Focşani şi Odobeşti banii sunt destinaţi pentru reparaţii la reţeaua de distribuţie, la Panciu abia se începe branşarea populaţiei la reţeaua de gaze naturale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite