FOCŞANI: Daniel Gongu este cel mai tânăr şef de Direcţie Sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Gongu vrea să readucă sportul vrâncean în prim-plan
Daniel Gongu vrea să readucă sportul vrâncean în prim-plan

Tânărul focşănean, ajuns recent la cârma sportului din judeţ, are ambiţia de a reda Vrancei gloria pe care i-au adus-o sportivi precum Gina Gogean sau Valentina Elisei. Are 31 de ani şi deţine o dublă licenţă, una în inginerie economică, iar cealaltă în drept. Este un tip ambiţios şi plin de fler. La 25 de ani s-a apucat de afaceri. A avut o fabrică de textile cu peste 900 de angajaţi.

Pasiunea cea mare a lui Daniel Gongu a rămas însă sportul.

Anul acesta a câştigat, prin concurs, fotoliul de director în cadrul Direcţiei de Sport Vrancea.


"A fost un vis al meu. Mi-a plăcut sportul de când eram copil. Ca în orice domeniu există şi mulţi contestatari. Nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Am condus până în urmă cu doi ani de zile o fabrică în care lucrau 900 de oameni. Să ştiţi că nu e simplu de făcut asta pentru că trebuie să produci bani.

Treaba mea în fruntea sportului din Vrancea este să aduc cât mai multe fonduri pentru ca sportivii să beneficieze de condiţii bune de pregătire. Nu poţi aduce rezultate dacă fără să faci investiţii serioase", a spus Daniel Gongu.

Şeful Direcţiei de Sport a făcut atletism de performanţă sub îndrumarea profesorului Victor Chiciorea. Chiar dacă nu a avut rezultate de excepţie, Daniel Gongu se poate lăuda că a câştigat în trei rânduri titlul de campion judeţean.

La întâlnirea cu cei mai buni atleţi din ţară la nivelul junioratului, Daniel Gongu şi-a arătat calităţile de sprinter reuşind în două rânduri să se claseze pe podium.

Vrancea are sportivi de talie mondială


Daniel Gongu a renunţat la sportul de performanţă şi s-a dedicat învăţăturii imediat după terminarea liceului. A intrat printre primii la Facultatea de Inginerie Tehnologică şi, la scurt timp, a reuşit să intre la Facultatea de Drept.

El este de părere că judeţul Vrancea a format de-a lungul vremii mulţi sportivi de mare valoare care au adus României multe medalii internaţionale.


"Sunt mulţi sportivi care au plecat de aici şi care au adus titluri olimpice, mondiale, europene şi balcanice. Aceste succese au fost uitate de unii, dar aceşti sportivi vor rămâne peste veacuri în istoria sportului mondial.

Sunt modele pe care trebuie să le aducem în atenţia oamenilor de sport şi nu numai. Cei care vin după ei sunt obligaţi să ştie că Vrancea a fost întotdeauna un nume mare în sportul european şi mondial prin sportivii pe care i-a dat de-a lungul timpului", a spus Gongu.

întrebări şi răspunsuri

Ce surprize aţi pregătit pentru „Gala Sportului vrâncean"?

Ne-am gândit să-i premiem pe primii trei sportivi de la fiecare ramură în parte. Va fi un spectacol desăvârşit la care vor participa toţi sportivii, antrenorii, profesorii, dar şi sponsorii.„Gala Sportului Vrâncean" va avea loc joi de la ora 17.00 la Sala Sporturilor.

Ce îi lipseşte sportului din Vrancea la ora actuală?

Sportul din Vrancea nu este ca o familie. Sunt multe orgolii pe care uneori le înţeleg. Am avut multe întâlniri cu oamenii de sport şi cred că m-am făcut înţeles. Voi face tot posibilul să aduc în fiecare an fondurile necesare pentru a se face sport în condiţii decente.

ce-i place

Pescuitul sportiv este una dintre marile mele pasiuni. Sunt un tip optimist şi gândesc pozitiv tot timpul. Pentru Daniel Gongu nu există „nu se poate". Voi încerca să-i fac şi pe cei care mai vorbesc pe la colţuri despre situaţia sportului de la noi să-şi ceară scuze faţă de sportivi, antrenori şi profesori.

ce nu-i place

Îi detest pe cei care mint şi nu au coloană vertebrală. Lângă mine nu au ce căuta astfel de personaje. Mai bine îţi recunoşti greşeala decât să încerci să ocoleşti adevărul prin nu ştiu ce mijloace.


Profil:
NĂSCUT
25.06.1978
STUDII Facultatea de Inginerie Tehnologică, specializarea inginerie economică
Facultatea de Drept.
OCUPAŢIE Director Direcţia de Sport Vrancea
FAMILIE Căsătorit, două fete

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite