Expoziţie Leon Kalustian la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" Vrancea, cititorii pot viziona expoziţia „Leon Kalustian" ce cuprinde documente originale din Fondul documentar al jurnalistului.

Fondul documentar Leon Kalustian a fost donat în 2008 Bibliotecii Județene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea de Ioan Codreanu, nepotul de soră și legatarul testamentar al marelui ziarist vrâncean.

Cu ocazia aniversării unui centenar de la naştere se lansează volumul Leon Kalustian - 100 de ani de la naştere, editat de Biblioteca Județeană.

În anul 2009, în grădina Secţiei pentru copii şi tineret a bibliotecii a fost dezvelit bustul marelui publicist vrâncean Leon Klaustian iar în 2010 s-a lansat la Focşani cartea Scrisori către Dora -Facsimile sentimentale editat cu sprijinul Bibliotecii Judeţene.

"Sperăm că publicul interesat va descoperi şi redescoperi în expoziţia pe care Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea a pregătit-o, mesajul pe care noi toţi l-am gândit şi simţit în aceste momente: necesitatea tezaurizării şi promovării permanente a valorilor culturale vrâncene", a declarat bibliotecarul Maria Cristina Olaru.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite