Îmbrăcămintea produsă de fabricile de confecţii din Vrancea are mare căutare în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcămintea produsă în fabricile de confecţii din Focşani a avut o deosebire căutare printre străini.Valoarea producţiei industriale livrată în iulie 2010 de cei peste 100 de operatori economici care raportează lunar a fost de 616.323.000 lei.

Mioara Tănase este administrator la o firmă cunoscută de confecţii din Focşani. Are 500 de angajaţi şi afacerea îi merge ca pe roate.


"Am contracte cu branduri cunoscute în lume şi, chiar dacă preţurile nu sunt la fel de bune ca în anii trecuţi, nu ne putem plânge. Am angajat în acest an de criză aproape 100 de oameni, mai mulţi ca în 2009, lucru ce arată că ne merge destul de bine"
, crede Mioara Tănase.


Dacă anul trecut, fabrica Mioarei Tănase a înregistrat o cifră de afaceri de aproape patru milioane de euro, afacerista se aşteaptă ca numai profitul din acest an să ajungă la un milion şi jumătate de euro.


Cele mai multe frabrici de confecţii din Focşani lucrează cu preponderenţă pentru export, peste 80% dintre clienţi provenind din Marea Britanie, Germania şi Franţa.


"Am câştigat clienţi noi foarte importanţi în această perioadă de criză. Guess, Hugo Boss, Escada şi Zara sunt doar dintre contractele noi pe care le-am finalizat în această vară. Sperăm ca până la finele anului să creştem productivitatea pentru a putea parafa şi alte înţelegeri cu branduri cunoscute din Europa", susţine Viorel Roşcan, directorul unei fabrici cunoscute din Focşani.

După muncă, şi salariu

În ceea ce priveşte salariile angajaţilor din confecţii, acestea încep de la 800 lei/lună şi variază în funcţie de grila de salarizare pentru angajatul respectiv şi de felul în care lucrează.


"Salariul de bază porneşte de la 800 de lei pe lună. Există un sistem prin care muncitorul simplu poate mai mult şi trece la altă grilă de salariu. Fiecare câştigă cât produce, atât calitativ, cât şi cantitativ. Cei mai harnici dintre ei ajung să câştige ş 1.500 de lei pe lună. În lunile cu profit consistent pot lua chiar şi 1.800 de lei", susţine Mioara Tănase.


Munca la negru, pericolul numărul unu

Munca la negru este considerată de confecţionerii vrânceni principalul inamic. "Pentru 50 de lei în plus, muncitorul pleacă la altă firmă. Dacă angajezi pe cineva la negru ai costuri mai mici şi îţi este foarte uşor să îi dai 50 de lei în plus. Pentru cel crae angajează cu acte în regulă, costurile salariale sunt mai mari", crede Viorel Roşcan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite