„Exemplu” de poliţist de la Rutier: alcoolemie penală la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Cătălin Candea (stânga) va fi cercetat penal
Comisarul Cătălin Candea (stânga) va fi cercetat penal

Comisarul Cătălin Candea ar putea să-şi piardă slujba după ce cazul său va fi judecat la Curtea de Apel Galaţi. Până la o soluţie a instanţei de judecată, „omul legii" va da în continuare sfaturi de conduită preventivă şoferilor din trafic.

Un nou poliţist de la Serviciul Rutier Vrancea a ajuns în atenţia organelor de cercetare penală, după ce a comis grava imprudenţă de a se fi urcat bine „aghesmuit" la volan.

Acest lucru i s-a întâmplat comisarului Cătălin Candea, pentru un eveniment care a avut loc în seara de 24 noiembrie a.c., când în urma unui accident spectaculos produs în Focşani maşina sa a intrat prin uşile unei case, oprindu-se direct în sufragerie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, întrucât proprietarii casei nu se aflau în locuinţă.

Poliţia a informat atunci că accidentul s-a datorat unei şoferiţe neatente, Mariana Bobocea, care nu a acordat prioritate poliţistului Candea, situaţie asumată de conducătoarea auto, însă ceea ce a şocat atunci a fost faptul că ofiţerul de la Serviciul Rutier implicat în accident a refuzat să suflet în aparatul alcooltest oferit de colegii săi.

image

„Am dar probe de sânge la Spitalul Militar şi se va dovedi că nu a consumat alcool", a declarat a doua zi după accident Cătălin Candea.

Deşi a negat tot timpul posibilitatea de a fi băut în plus un pahar de tărie, adevărul a ieşit la iveală abia acum, odată cu primirea rezultatelor probele de sânge care i-au fost recoltate la două ore de la producerea evenimentului rutier.

Pe mâna procurorilor

Acestea au arătat valori ale alcoolemiei situate între 0,90 mg/l şi 1,10 mg/l, ceea ce înseamnă în mod clar infracţiune. Comisarul Cătălin Candea a refuzat de data aceasta să facă vreun comentariu legat de situaţia sa, însă şeful său spune că împotriva ofiţerului s-a început cercetarea penală.

„Cazul a fost preluat de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Poliţistul este cercetat penal şi disciplinar. Mai departe nu pot eu să mă pronunţ în legătură cu hotărârea pe care o va da instanţa", ne-a declarat comisarul şef Ionel Popescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Iresponsabilitatea poliţistului Candea poate fi judecată şi prin faptul că în seara cu pricina îl avea alături în maşina sa şi pe fiul său în vârstă de nouă ani, care s-a ales cu o sperietură groaznică.

Deocamdată, comisarul rămâne în funcţie şi doar în momentul în care va fi trimis în judecată acesta va fi pus la dispoziţia inspectorului şef, urmând să primească alte misiuni.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite