Executată de Finanţe pentru datorii la stat, societatea ENET Focşani se răzbună pe populaţia rău platnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea ENET este încolţită din toate părţile
Societatea ENET este încolţită din toate părţile

Pentru o datorie de 2,2 milioane de lei la bugetul de stat, furnizorul de agent termic are instituit sechestru pe toate bunurile. Direcţia de Finanţe Vrancea va organiza săptămâna viitoare o nouă licitaţie publică de vânzare a activelor ENET, pentru recuperarea creanţelor la bugetul de stat.

Peste doar două zile, Ministerul Finanţelor va publica „lista ruşinii" cu marii datornici la bugetul de stat.

Dacă nu se va întâmpla nimic spectaculos până pe 31 octombrie, în sensul că firmele vor da peste o mină de aur să-şi achite dările, pe această listă a rău-platnicilor la stat se va afla în frunte şi societatea de termoficare a municipiului Focşani, ENET SA, care la această oră înregistrează restanţe la bugetul general consolidat de 2,2 milioane de lei.

Sumele provin în majoritate din nevirarea contribuţiilor la buget încă din luna aprilie.

„Noi am pus sechestre pe toate bunurile societăţii, pe care le-am scos şi la licitaţie, bunuri care am observat că nu interesează pe nimeni. Conform procedurilor, vom reduce preţul de vânzare la licitaţie cu 50%, dar credem că nu se va reuşi recuperarea banilor", ne-a precizat Ion Ghionea, director adjunct al Direcţiei de Finanţe Vrancea.

image

De altfel, o nouă licitaţie pentru valorificarea bunurilor ENET va fi organizată în data de 5 noiembrie, pe lista bunurilor aflate în proprietatea societăţii scoase la vânzare figurând cinci terenuri de păşune de aproximativ 100 de hectare aflate la Boloteşti, dar şi calculatoare, copiatoare, instalaţii termice.

„Piesele de rezistenţă" sunt două maşini de numărat bani din vremea când societăţii îi mergea bine cu încasările.

Conducerea ENET speră să scape de obligaţii printr-o ordonanţă dată de Guvern, pentru ştergerea datoriilor.

„Ştiu că se lucrează la o astfel de ordonanţă. Noi lucrăm în pierdere. Între preţul de producţie al gigacaloriei şi preţul pe care îl plăteşte populaţia există o diferenţă mare care se suportă de către stat, dar banii vin aşa cum vin. Totodată, populaţia nu prea plăteşte, iar noi nu ne putem plăti taxele la stat", spune Valter Popescu, directorul ENET Focşani.

image

65% din încasări merg la gaze

Acesta a lăsat să se înţeleagă că măsura debranşării blocurilor de la căldură şi apă caldă va forţa populaţia să-şi mai plătească din datorii.

În plus, în conformitate cu contractul pe care ENET îl are cu furnizorul de gaze rezultă că 65% din încasările zilnice se virează automat în contul GDF Suez, diferenţa de bani fiind gestionată de societate pentru plăţile curente, proritare fiind salariile angajaţilor, furnizorii de utilităţi şi abia în ultimă instanţă obligaţiile fiscale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite