Eveniment cultural de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culiţă Uşurelu
Culiţă Uşurelu

Ieri, la Panciu, în prezenţa unui numeros public iubitor de carte, a avut loc lansarea volumului profesorului Culiţă Ioan Uşurelu, „Scriitori contemporani din Vrancea prin interviuri".

Printre invitaţii de onoare s-au aflat prof. univ. dr. Valeriu D. Cotea, membru al Academiei Române şi ing. Ion Puşcă, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Acad. Valeriu Cotea a moderat discuţiile colocviale la care au luat parte mai mulţi scriitori intervievaţi de prof. Uşurelu. În această care răspund la întrebări 60 de personalităţi ale literaturii vrâncene de azi şi de ieri, poeţi, prozatori şi publicişti ai revistelor de literatură, cultură şi civilizaţie.

Toţi vorbitorii au remarcat arta şi abilitatea autorului de a prospecta prin ungherele fiinţei fiecărui interlocutor, în dorinţa de a afla de la ei cât mai multe amănunte din trăirile lor intelectuale, din viaţa personală şi de familie, relaţiile de prietenie pe care ei şi le-au legat de-a lungul timpului.

Volumul „Scriitori contemporani din Vrancea prin interviuri", apărut cu sprijinul financiar al Primăriei Panciu, este o carte de referinţă pentru literatura vrânceană.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite