Absolvenţii de medicină, în febra examenului de Rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de medicină mai au o şansă să devină rezidenţi.
Absolvenţii de medicină mai au o şansă să devină rezidenţi.

Cei 19 absolvenţi de medicină şi farmacie, care vor să ocupe unul din posturile scoase la concurs de unităţile spitaliceşti din judeţul Vrancea susţin astăzi cel mai important examen din cariera lor. Rezidenţiatul din acest an se desfăşoară pentru prima dată descentralizat, în centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara.

Cea mai bogată „ofertă" pentru rezidenţi vine din partea Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon" Focşani, acolo unde pe lângă personal la specialităţile Neonatologie, Anatomie Patologică şi Urologie, este nevoie ca de aer de rezidenţi în medicina de urgenţă.

Şi Spitalul Municipal Adjud sunt scoase la concurs patru posturi de rezidenţi, cu ajutorul cărora să fie acoperite specialităţile Anestezie şi Terapie Intensivă, Cardiologie, Ortopedie şi Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

Nevoie de rezidenţi mai au nevoie şi Direcţia de Sănătate Publică (două posturi la compartimentul Evaluare a Factorilor de Risc din mediul de viaţă şi de muncă), Serviciul Judeţean de Ambulanţă (un post în cadrul staţiei Adjud), Spitalul Comunal Vidra (un post la farmacia unităţii) şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.

Testul grilă conţine 200 de întrebări, iar candidaţii vor avea 4 ore la dispoziţie pentru a-l completa.

Candidaţii vor intra în sala de examen începând cu ora 08.30 doar cu actul de identitate, urmând ca la ora 09.00 să li se împartă grilele pentru răspuns.

În premieră este că din acest an Rezindeţiatul se dă descentralizat, în centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara. Astfel, deşi tematica şi bibliografia sunt unice, subiectele sunt făcute separat pentru fiecare din cele şase centre universitare, de către Comisiile locale de rezidenţiat din fiecare centru.

La nivel naţional, 5.030 de candidaţi înscrişi la concurs vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs.

Concurenţa cea mai mare este la Medicină Generală, unde pentru cele 2.600 de locuri şi 772 de posturi disponibile se vor bate 4.050 de absolvenţi.

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite