Elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional “Unirea” au împărţit sute de daruri copiilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii l-au întâmpinat pe “Moşul Unirist” cu poezii şi colinde
Copiii l-au întâmpinat pe “Moşul Unirist” cu poezii şi colinde

"Uniriştii" au organizat săptămâna trecută un spectacol de binefacere, donaţiile făcute cu această ocazie ajungând la copii defavorizaţi din mai multe sate ale judeţului

Spectacolul de Crăciun a fost unul binefacere în care elevii şi profesorii unirişti au fost solidari cu cei aflaţi în momente dificile.

Rezultatul donaţiilor s-a văzut zilele acestea când numeroşi elevi, însoţiţi de dascălii lor, au mers în diferite sate şi comune ale Vrancei, unde au vestit miracolul Naşterii Domnului şi au împărţit cu generozitate sute de cadouri copiilor ce îl aşteptau pe "Moşul Unirist".

Astfel, elevii claselor a 9 B, 11 F şi 11 G au mers la copiii Şcolii nr. 2 din Mărăşeşti. Aceştia au pregătit o serbare de Crăciun iar la final au primit cadouri constând în hăinuţe, dulciuri, fructe, jucării, rechizite. Trebuie menţionat faptul că între C.N. "Unirea" şi Sc. Nr. 2 din Mărăşeşti există un parteneriat educaţional de voluntariat iar anul acesta peste 50 de copii au beneficiat de generozitatea uniriştilor.

În cadrul proiectului "Din inimi pentru suflet de copil", desfăşurat în parteneriat între C. N. "Unirea", Şcoala cu clasele I-IV Brădăceşti din comuna Nereju şi Şcoala cu clasele I-IV Mănăstioara din comuna Fitioneşti, 15 elevi unirişti au oferit daruri unui număr de 58 de şcolari şi preşcolari de la şcoala şi grădiniţa din satul Brădăceşti. Gazdele au susţinut un spectacol în care au prezentat obiceiuri locale.

Elevii clasei a 9-a F au oferit daruri copiilor cu deficienţe neuro-psihice de la Centrul de recuperare a copiilor cu dizabilităţi, din incinta Spitalului Judeţean Sf. Pantelimon - Focşani iar elevii clasei a 9-a C au adus bucurie copiilor din comuna Bordeşti. Uniriştii au fost mesagerii Moşului Crăciun, au cântat colinde şi au oferit pachete copiilor din clasele I-IV.

Un alt grup de elevi unirişti, din clasele 11 A şi 11 D i-a vizitat pe copiii din satul Ivănceşti, comuna Boloteşti.. Şi copiii din comuna Milcovul l-au primit pe Moşul Unirist, care a împărţit cu generozitate daruri. El a fost ajutat de membrii consiliului elevilor din Colegiul Unirea care au adus bucuria sărbătorilor pe chipurile a peste 50 de şcolari. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului educaţional dintre C.N. "Unirea", Parohia ortodoxă Milcovul şi Şcoala Milcovul.

Elevii clasei a 11-a C i-au vizitat pe copiii de la Şcoala cu clasele I-IV Podul Nărujei şi le-au oferit daruri.

Nu au fost uitaţi nici elevii de la CN Unirea cu o situaţie materială mai delicată sau cu probleme medicale, care au fost ajutaţi pentru a putea trecu cu bine peste aceste momente dificile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite