Elevii şi părinţii au „ucis” Bac-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în istoria Bacalaureatului vrâncean, absolvenţii de liceu nu au reuşit decât o promovabilitate de 38,73%, adică din totalul celor 3.075 de candidaţi prezenţi la examen, au trecut doar 1.191.

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Grupul Şcolar „G.G. Longinescu" din Focşani, unde doar trei elevi din 53 au reuşit să obţină media peste 6.

Directorul unităţii de învăţământ este de părere că superficialitatea cu care elevii au tratat un examen atât de important este principala cauză a eşecului.

„Încă din primul semestru a existat un program de pregătire suplimentară, la care însă elevii nu au venit. De asemenea, este bine ştiut că elevii de la filiera tehnologică sunt mai slab pregătiţi, tocmai de aceea consider că trebui un Bacalaureat diferenţiat. Rezultatele foarte slabe ar trebui puse şi pe seama părinţilor care nu colaborează cu şcoala", declară Ştefan Moraru, directorul Grupului Şcolar „G.G. Longinescu".

Promovabilitate foarte scăzută s-a înregistrat şi la Grupul Şcolar Agricol Odobeşti.

Află pe cine găseşte vinovat de rezultate directorul Grupului Şcolar Agricol Odobeşti în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite