Elevii se bucură de prelungirea vacanţei de vară şi plâng pentru scurtarea celei de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zi de şcoală
Prima zi de şcoală

Decizia Guvernului i-a luat prin surprindere pe elevi şi profesori, care spun că au primit cu o mână şi li s-a luat cu alta.

Noul an şcolar va începe mai târziu cu o săptămână faţă de ce se ştia anterior, după ce ministrul Educaţiei a primit sarcină de la primul ministru ca şcoala să înceapă pe 17 septembrie.

Cu toate acestea, festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ va avea loc sâmbătă, 15 septembrie. Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a precizat că prelungirea vacanţei elevilor va duce la scurtarea vacanţei de primăvară cu o săptămână.

În aceste condiţii, structura noului an şcolar va fi: semestrulI 17 septembrie-22 decembrie, clasele din învăţământul primar şi preşcolar urva fi următoarea: semestrul I începe luni, 17 septembrie, şi se termină pe 21 decembrie.

În perioada 29 octombrie-4 noiembrie, elevii din învăţământul primar şi preşcolar urmând să beneficieze de o vacanţă de o săptămână în intervalul 29 octombrie-4 noiembrie.

Semestrul II va debuta pe 14 ianuarie şi se va încheia pe 21 iunie, vacanţa de primăvară fiind programată în intervalul 13-21 aprilie.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite