Elevii prinşi copiind la evaluarea naţională se aleg cu nota 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a VIII-a care vor susţine, în perioada 20-22 iunie, evaluarea naţională riscă să fie eliminaţi din examen, iar lucrarea să fie notată cu 1, dacă sunt prinşi că au asupra lor cărţi sau instrumente electronice ce permit comunicarea sau stocarea informaţiilor, chiar dacă nu le-au folosit.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale în anul şcolar 2010-2011, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări ce pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, telefoane mobile sau cu orice instrument electronic de calcul, de stocare a informaţiilor sau de comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor menţionate poate conduce, după caz, şi la sancţionarea asistenţilor care supraveghează desfăşurarea examenului.

La evaluarea naţională se pot înscrie atât absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naţionale (examenul de capacitate, testele naţionale, tezele cu subiect unic sau evaluarea naţională).

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite