Elevii de la Şcoala „Ion Basgan” au învăţat secretul vieţii sănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au demonstrat că sportul înseamnă sănătate
Elevii au demonstrat că sportul înseamnă sănătate

Aceştia, coordonaţi de învăţătorii şi profesorii lor, au lansat astăzi proiectul „Reţetă pentru o viaţă sănătoasă", care face parte dintr-o campanie finanţată din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei şi cofinanţat de Ministerul Sănătăţii din România.

Proiectul promovează patru comportamente sănătoase, intitulate „Când ţi-e sete, bea apă!", „Consumă zilnic porţia de trei legume şi două fruncte!", „Consumă zilnic micul dejun!" şi „Ia-ţi zilnic porţia de 60 de minute de mişcare energetică!".

image

Atât bobocii, cât şi colegii lor mai mari au demonstrat talent artistic şi îndemânare în realizarea obiectivelor propuse prin proiect.

Ei au pus în scenă o piesă de teatru şi au dovedit că ştiu ce trebuie să consume la micul dejun şi mai ales cât de important este acesta.

image

De asemenea, au dat dovadă de condiţie fizică la întrecerile sportive şi dans, iar în final a avut loc „Parada legumelor şi a fructelor vesele", prezentată de şcolari, cu rolul de a îmbia la consumul cât mai multor legume şi fructe proaspete.

Proiectul se va derula până în anul 2013, cu activităţi lunare de prezentare a stilului de viaţă sănătos.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite