Elevii Liceului Tehnologic “Al. I. Cuza” din Panciu sunt pe punctul de a studia la lumina lumânării. Instituţia a fost dată în judecată pentru restanţele la factura de curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţele unităţii de învăţământ ajung la 65.000 de lei, adică facturile pe ultimii trei ani. Conducerea unităţii susţine că nu poate plăti restanţele întrucât întreg bugetul liceului pe un an este de 40.000 de lei.

Primul termen de înfăţişare în faţa instanţei a fost stabilit pentru data de întâi iulie. Directorul Liceului Tehnologic "Al. I. Cuza", profesorul Valeriu Bandrabur - Jalbă încearcă să îi convingă pe reprezentanţii Electrica să îi acorde o eşalonare a datoriilor şi să renunţe la proces.

Profesorul a apelat şi la autorităţile locale însă şi acestea sunt în imposibilitate de a-l ajuta întrucât reprezentanţii Primăriei Panciu au anunţat deja că se pregătesc să închidă chiar primăria de la începutul lunii viitoare întrucât nici aici nu mai sunt bani pentru plata salariilor şi nici pentru a achita facturile la utilităţi.

"Este vorba despre datorii în valoare de 65 mii de lei, reprezentând restanţe acumulate în ultimii trei ani. Nu avem cum să plătim o factură de peste 60 de mii de lei în condiţiile în care bugetul nostru pe tot anul este de 40 de mii. În plus, mai avem restanţe şi la celelalte utilităţi", ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic "Al. I. Cuza" din Panciu, prof. Valeriu Bandrabur - Jalbă.

Momentan, cadrele didactice sunt liniştite întrucât acum se află în perioada de vacanţă dar se tem că, pe lângă faptul că vor avea salariile reduse, nu vor putea începe noul an şcolar în condiţii optime.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite