Elevi din Focşani amendaţi pentru nedeclararea veniturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 11 copii ar fi trebuit să-şi declare veniturile realizate în 2009 la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea până la sfârşitul lunii februarie 2010, pentru stabilirea unor eventuale diferenţe de impozit. Nu au făcut-o, motiv pentru care au primit avertismente, iar una dintre eleve a fost chiar amendată.

11 copii talentaţi din Focşani au realizat anul trecut venituri modice după ce au colaborat cu Teatrul Municipal „Mr. Gh Pastia" sau cu Ateneul Popular din Focşani.

Micii artişti au primit, în medie, circa 30 de lei pentru fiecare spectacol, bani pentru care impozitul a fost reţinut la sursă, conform legii. Cinci dintre elevi sunt minori cu vârste sub 13 ani, contractele acestora fiind semnate de părinţi.

Zece lei amendă

Cei 11 copii ar fi trebuit să-şi declare veniturile realizate în 2009 la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea până la sfârşitul lunii februarie 2010, pentru stabilirea unor eventuale diferenţe de impozit.

Nu au făcut-o, motiv pentru care au primit avertismente, iar una dintre eleve a fost chiar amendată.

image

„Este vorba de o fetiţă de 13 ani care a fost amendată cu minimul prevăzut de lege, adică zece lei. Pentru că a plătit în mai puţin de 48 de ore a achitat doar jumătate din sumă. Nu se exceptează ca venituri impozitate decât bursele pentru elevi şi studenţi, în rest toate veniturile realizate de persoane, fără a se face referire la vârsta persoanei care realizează venitul", a declarat Eugen Ciorici, directorul DGFP Vrancea.

Alexandra Stanciu este elevă în clasa a VII-a la Şcoala „Ştefan cel Mare" din Focşani şi a jucat anul trecut în mai multe piese de teatru.

„Am participat la trei spectacole de teatru pentru copii şi am primit câte 30 de lei pe reprezentanţie. Am primit o notificare de la Finanţe. L-am rugat pe tatăl meu să meargă să vadă despre ce este vorba", a declarat Alexandra.

Mama fetiţei spune însă că a depus la timp declaraţiile şi speră să nu fie vorba de vreo sancţiune.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite