Focşani: Electrica sparge străzile pentru schimbarea cablurilor de lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două străzi reparate în cursul anului trecut de municipalitate sunt stricate acum de furnizorul de energie electrică. Electrica înlocuieşte reţeaua de 6 kilovolţi cu una mai puternică, de 20 kilovolţi, cablurile electrice care sunt trase pe sub pământ afectând serios infrastructura stradală.

Nici nu s-a uscat bine asfaltul pus de Primărie anul trecut pe străzile din Focşani, că alţii au şi început să lucreze la stricarea lui.

Ca întotdeauna, autorităţile locale nu şi-au luat măsurile de precauţie astfel încât să se sincronizeze în acţiunile care privesc intervenţiile la infrastructura stradală şi cu celelalte societăţi de utilităţi, astfel încât străzile proaspăt asfaltate să nu fie stricate aproape imediat.

Pe străzile Leon Kalustian şi Cernei, modernizate în întregime de Primărie anul trecut, Electrica derulează în prezent o lucrare de investiţii care vizează înlocuirea cablului de 6 kilovolţi, cu un altul mai puternic, de 20 kilovolţi.

image

Prin urmare, excavatoarele au săpat în strada proapăt asfaltată, pentru a înlocuirea cablului subteran.

„Ştiu că e un deranj la străzi şi ar fi trebuit o coordonare când se fac astfel de lucrări, dar ce să-i facem. Avem criterii de finanţare diferite. Când primăria are bani, nu avem noi şi invers. Noi ne-am angajat că vom aduce strada la starea iniţială. Este o lucrare în valoare de 338.000 de lei şi se face pentru o siguranţă mai bună pentru consumatori", ne-a declarat Costică Dodu, directorul Electrica.

Autorizaţia a fost dată însă de Primărie.

„Sunt mâhnit când văd că se intervine la străzi după ce le-am finalizat şi arătau foarte bine. Mă sperie gândul că vor urma şi altele. Noi nu putem să nu le dăm autorizaţie", spune primarul Decebal Bacinschi.

Cetăţenii care locuiesc însă pe cele două străzi spun că e vorba de lipsă de respect şi batjocură la adresa banului public.

image

„Ani în şir ne-am plâns că strada arată rău şi ne-am bucurat când am văzut-o refăcută. Acum au răscolit-o din nou şi probabil nu se vor opri aici", îşi spune amarul focşăneanul Gheorghe Bejan.

Nimic nou sub soare

Nu este pentru prima dată când focşănenii asistă la maltratarea străzilor după ce acestea au suferit lucrări de modernizare.

Toamna trecută, cel puţin cinci străzi reabilitate au fost distruse cu picamerul de muncitorii de la gaze pentru înlocuirea unor conducte vechi, iar aducerea străzilor la starea iniţială nu s-a mai respectat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite