Edilii penali ai Vrancei ţin cu dinţii de funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii aleşi au fost condamnaţi cu suspendare de instanţele de judecată, pentru abuz în serviciu. Cu toate acestea şi-au anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat.

Nica Micu este pe peste zece ani primarul comunei Vidra iar anul acesta a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Urziceni la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra interselor persoanei.

Acesta, împreună cu secretarul primăriei şi referentul de la cadastru au fost trimişi în judecată după ce au refuzat să-i elibereze unei localnice documentaţia necesară pentru a intra în posesia unui teren deţinut de părinţii săi.

„Toate acuzaţiile care mi se aduc sunt nefondate iar avocatul meu va scoate până la urmă adevărul la iveală", se disculpă edilul comunei Vidra, Nica Micu, acesta declarând deja recurs la Tribunalul din Slobozia.

„Pomană" a dat jos pădurea cu toporul

Un alt primar condamnat la un an de închisoare cu suspendare este cel al comunei Broşteni, Ion Bucur, cunoscut de toată lumea sub porecla de „Pomană".

image

Pedeapsa a primit-o pentru că a tăial ilegal copaci din pădurile statului în anii 2004 şi 2005, pe vremea când lucra ca şef de ocol silvic.

Primarului i se impută crearea unui prejudiciu de peste 60.000 de lei, prin însuşirea materialului lemnos,prin sentinţă fiind obligat să plătească această sumă statului, respectiv Direcţiei Silvice. La fel ca şi în cazul colegului său de la Vidra, sentinţa a fost atacată cu recurs.

"Fără discuţie îmi depun candidatura la anul. Procesul îşi urmează cursul şi spec ca hotărârea instanţei să fie de partea mea", ne-a declarat Ion Bucur.

Probleme în justiţie au şi primarii oraşului Panciu, Ion Petre şi vecinul său de localitate, primarul de la Străoane ,Vasile Zbârciog, care în vara anului trecut au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru mituirea profesorilor supraveghetori de la examenul de bacalaureat din 2008.

Ajutor pentru odrasle

image

Potrivit rechizitoriului, Ion Petre a plătit 400 de lei să cumpere influenţa unui profesor pentru ca fiica sa să obţină nota maximă la examenul de franceză.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite