EXCLUSIV Un şofer s-a răsturnat astăzi dimineaţă cu maşina pe drumul de la Suraia după ce a încercat să evite o groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul avea doar 40 de km / oră. Pentru că nu a avut viteză şi purta centura de siguranţă,acesta a scăpat doar cu câteva zgârieturi însă şi-a avariat maşina în proporţie de peste 40%. Localnicii s-au strâns la faţa locului şi au hotărât să blocheze drumul judeţean 204 D dacă nu va fi reparat în curând.

Accidentul s-a produs la Podul Zamfirei, aproape de intrarea în comuna Suraia. În urma impactului, rezervorul maşinii, un Fiat Uno, s-a spart iar benzina a curs pe carosabil. Pompierii au intervenit pentru a preveni producerea unui incendiu.

Şoferul, Vasile Boşoiu, s-a ales şi cu o sperietură zdravănă însă este hotărât să dea în judecată administratorii drumului. „Nu aveam viteză, aveam maxim 40 km la oră dar nu am mai putut face nimic pentru că am lovit marginea drumului şi m-am răsturnat", spune Vasile Boşoiu(foto).

image

La scurt timp după intervenţia pompierilor, localnicii l-au ajutat pe şofer să îşi pună maşina pe roţi (foto).

image

La faţa locului au venit şi poliţiştii. Aceştia au constatat că şoferul nu este vinovat de cele întâmplate şi au renunţat la amendă.

Localnicii plătesc mii de lei anual pe reparaţiile maşinilor

Drumul ce duce la Suraia este plin de gropi, fiind o adevărată capcană pentru şoferi. Din cauza transporturilor frecvente de balast de la balastierele din zonă, asfaltul este pur şi simplu ciuruit de gropi. Craterul ce l-a făcut pe Vasile Boşoiu să se răstoarne are nu mai puţin de 30 de cm adâncime.

La faţa locului s-au strâns astăzi zeci de localnici supăraţi că şi ei sunt nevoiţi să plătească mii de lei anual pe reparaţiile maşinilor din cauza drumului. „Nu se mai poate. La două trei luni trebuie să schimb bucşe, rulmenţi, pivoţi. Este bătaie de joc ce se întâmplă cu noi. Ne riscăm viaţa în fiecare zi pe drumul acesta. Eu la fiecare trei luni bag cam 2.000 de lei în reparaţii", spune intrigat Ion Croitoru din Suraia.

„Dacă în scurt timp nu repară drumul acesta, pentru că au trecut ani buni de când nu este asfaltat cum trebuie, noi suntem hotărâţi să blocăm drumul. Am mai făcut asta acum ceva timp şi vom bloca din nou cu maşinile drumul dar de data aceasta nu ne mai dăm la o parte. Să vină şi Oprişan să meargă pe drumul acesta", ne-a spus şi Costică Haimana.

image

Drumul este reparat doar în campania electorală

Drumul judeţean ar fi trebuit să fie reparat de Secţia de Drumuri Judeţene din Consiliul Judeţean. Nici un reprezentant al secţiei DJ şi nici preşedintele CJ, Marian Oprişan, nu au putut fi contactaţi astăzi.

Primarul comunei, Vasile Grosu, spune că nu are cum să asfalteze drumul pentru că este în administrarea autorităţilor judeţene. „Drumul a fost plombat doar acum doi ani în campania electorală dar plombele au sărit de atunci. Drumul nu a mai fost asfaltat de cinci ani. Este un proiect de 480 miliarde de lei vechi dar care nu ştim când se pune în aplicar,e că nu ştiu dacă vin bani", ne-a spus edilul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite